Exclusief voor abonnees

Wanneer dringt het tot Victoria’s Secret door dat hun shows met graatmagere, rondborstige ‘angels’ in knellende push-ups niet meer kunnen?

Het Zuid-Afrikaanse model Candice Swanepoel op de catwalk voor Victoria’s Secret in november.
AFP Het Zuid-Afrikaanse model Candice Swanepoel op de catwalk voor Victoria’s Secret in november.
Nieuwe lingeriemerken ruiken hun kans. Zij maken ondergoed met echte vrouwen in gedachten, compleet met vetrollen, striae en insulinepleisters. Is dit het keerpunt?  

Ed Razek, een man met zilvergrijs haar, een gesoigneerd gebit en een wereldbaan als Chief Marketing Officer van Victoria’s Secret, zal zich achter z’n oren hebben gekrabd. Op het ene moment was-ie de getapte jongen, als bobo van een wereldberoemd lingeriemerk, en liet hij zich breed lachend fotograferen met links en rechts van hem een model, angels in de taal van Victoria’s Secret. Het andere moment was hij de pispaal van boze vrouwen, en moest hij publiekelijk door het stof op Twitter.

Wat er aan de hand was met Razek? Hij had politiek gevoelige dingen gezegd in een interview met de Amerikaanse Vogue, over de show van Victoria’s Secret. En werd daar op niet mis te verstane wijze op gewezen door Heidi Zak, de topvrouw van het Amerikaanse lingeriemerk ThirdLove, dat zich erop voorstaat rekening te houden met elk lichaamstype. Zak plaatste op 18 november van dit jaar een paginagrote open brief aan Victoria’s Secret in The New York Times en ThirdLove deelde die ook op Instagram: 19.127 likes. In het kort: Zak vond Razeks opmerkingen over modellen met een maatje meer en transgendermodellen stuitend en riep het bedrijf op vrouwen zelf te laten bepalen wat sexy is, en te stoppen met benadrukken dat inclusiviteit slechts een trend is. 

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • maudy van leeuwen

  Mensen willen mooie mensen zien en niet zoals die hierboven op de foto´s van het pc doorsnee model, het maatje meer, of zwanger etc. maar een echt model. Alles wordt tegenwoordig opgegdrongen, het mooie en blanke ideaal moet kost wat kost vernietigd worden. Als Victoria minder verkocht wordt is het omdat er maar weinige zijn die passen in die lingerie, er mee staan of kunnen betalen. Hun marktsegment is gewoon te klein. Maar dat wil niet zeggen dat het publiek naar mottige en blubber wil kijken

 • Jil Heirman

  De Victoria’s Secret shows waren altijd al gericht op mannen en niet op vrouwen, aan wie ze dat stripperstextiel wel probeerden te slijten. Begrijpelijk dus dat vrouwen in ‘t verweer komen.

 • Jean Jaques d’Ardennes

  draai of keer het zoals je wil maar iedereen wil mooi zijn. Ze noemen niet voor niets MODELLEN he! Ze staan voor een ideaal model. Net zoals bij de mannen. De eerst mannelijk model zonder sixpack moet ik nog tegen komen hoor...

 • Eric De landtsheer

  Als het de mensen niet meer aanstaat, zullen ze het ook niet meer kopen, maar dat is nu net niet het geval. Maar het is politiek correct plomple koeien als schoonheidsideaal te aanvaarden.

 • Philippe Claes

  Die zijn toch niet graatmager, wat een onzin !! Dit zijn prachtig uitziende vrouwen. Nogal wat anders dan de gemiddelde huisvrouw, dat wil toch niemand zien op een catwalk ??