Waarom je gezichtsmaskers beter niet te lang draagt

thinkstock
"Ik draag mijn gezichtsmaskers een hele dag door", verklaarde het Deense topmodel Helena Christensen deze week aan Hello! magazine. Is dat dan ook het geheim van haar perfecte huid, en moeten we dat nu massaal toepassen? Absoluut niet, waarschuwt een Britse dermatoloog. "Een masker te lang dragen kan je huid net uitdrogen of je poriën verstoppen."

"Ik hou van maskers", vertelt Helena Christensen enthousiast aan Hello! magazine. "Ik draag ze voortdurend, het ene na het andere en ik laat ze de hele dag door mijn huid hydrateren als ik thuis aan het werken ben, maar ook als ik op een vliegtuig zit." Ook veel slapen en water drinken behoort tot haar dagelijkse routine. Terwijl die laatste twee een goed idee zijn, heeft de Britse dermatoloog Andy Millward zo zijn bedenkingen bij het langdurig dragen van gezichtsmaskers.

Helena Christensen
photo news Helena Christensen

Zorgvuldig geselecteerd

De aanbevolen duur van een gezichtsmasker - 5, 10, 20 of soms 30 minuten - staat voor een reden op de verpakking: die tijdspannes werden zorgvuldig geselecteerd door uitgebreid testen om de effecten van de werkzame bestanddelen zo goed mogelijk hun werk te laten doen. Hou je een zuiverend masker te lang op je huid, dan kan je de natuurlijke oliën van je velletje strippen, waardoor je huid uitdroogt. Een hydraterend masker dat te lang inwerkt verstopt dan weer de poriën. "Zeker met diepreinigende maskers let je beter op," benadrukt Millward. Maskers van slechte kwaliteit of met porieverstoppende ingrediënten die je te lang draagt, kunnen zelfs puistjes veroorzaken. 

2 keer per week

Niet alleen het aantal minuten op de verpakking moet je respecteren, je gebruikt zo'n masker beter maar èèn à twee keer per week, zodat je huid genoeg tijd krijgt om te herstellen. Ze behoren niet tot de dagelijkse routine van je gezicht schoonmaken en hydrateren, en elke dag zo'n masker gebruiken zal je niet de prachtige huid van Helena Christensen bezorgen. Denk er daarnaast ook aan dat het model waarschijnlijk gezegend is met goede genen, en - in tegenstelling tot wij - waarschijnlijk maskers van een net iets hogere prijscategorie op haar velletje smeert.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels