Waarom je een waterspray nodig hebt (en welke je dan moet kopen)

rv
Je hebt ze ongetwijfeld al gezien in de supermarkt of apotheek, en je hebt je dan waarschijnlijk ook afgevraagd wie in godsnaam tot tientallen euro's neertelt voor een bus water om op je gezicht te sprayen. Wel, water sprays blijken wel degelijk een nut te hebben naast voor verkoeling zorgen.

Sommige vrouwen weten het misschien al langer, maar water sprays zijn ideaal om ervoor te zorgen dat je make-up langer op je gezicht blijft zitten. Niet onbelangrijk tijdens dit soort hete dagen. Daarnaast helpen de sprays ook om je huid te kalmeren, hydrateren, opfrissen en gaan ze irritatie tegen. Ze zijn ook ideaal om te gebruiken als je er wat lusteloos en moe uitziet na een kort nachtje bijvoorbeeld. Ze zorgen onmiddellijk voor een gezonde en levendig ogende huid. Wie wilt dat nu niet?

Wij gingen op zoek naar de beste watersprays op de markt, probeerden ze allemaal uit en kozen onze drie favorieren.

De goedkoopste op de markt, maar doet alles wat hij moet doen zonder veel meer. Ideaal om het concept van een facial mist uit te proberen zonder meteen te investeren in een duur exemplaar.
Evian, € 2,70, verkrijgbaar in de supermarkt. De goedkoopste op de markt, maar doet alles wat hij moet doen zonder veel meer. Ideaal om het concept van een facial mist uit te proberen zonder meteen te investeren in een duur exemplaar.
De Thermaal waterspray van Avène is veruit de meest kalmerende die wij uitprobeerden. Je voelt het effect meteen, en dat blijft nog heel de dag aanhouden ook.
Avène, € 7,95 voor 150 ml, te koop bij de apotheek. De Thermaal waterspray van Avène is veruit de meest kalmerende die wij uitprobeerden. Je voelt het effect meteen, en dat blijft nog heel de dag aanhouden ook.
De Kenzoki facial mist is de duurste, maar ook meteen onze absolute favoriet. Ze ruiken héérlijk, voelen erg hydraterend aan en je gezicht voel erna weer lekker soepel en zacht. Onze favoriet is de Lotus variant.
Kenzoki Fresh Lotus Water, € 28,20, o.a. te koop bij Ici Paris XL. De Kenzoki facial mist is de duurste, maar ook meteen onze absolute favoriet. Ze ruiken héérlijk, voelen erg hydraterend aan en je gezicht voel erna weer lekker soepel en zacht. Onze favoriet is de Lotus variant.