Waarom het volgens stijlicoon Diane von Furstenberg helemaal niet erg is om je outfit meerdere keren te dragen

Ontwerpster Diane von Furstenberg.
getty Ontwerpster Diane von Furstenberg.
Durf jij ‘s morgens soms niet dezelfde outfit uit je kast te halen als die van vorige week? Wel, dan ben je niet de enige. Uit een enquête bij 2.700 vrouwen blijkt dat maar liefst 49% zich al eens schaamde omdat ze 2 keer dezelfde outfit droeg naar het werk of naar een feestje. Gelukkig komt daar nu een eind aan.

Modeontwerpster Diane von Furstenberg wil namelijk dat elke vrouw weet dat het helemaal geen schande is om je outfit meerdere keren te dragen. “Je favoriete kleding opnieuw dragen, is net een teken dat je een sterke persoonlijke stijl hebt”, vertelt het Belgisch-Amerikaanse mode-icoon Diane von Furstenberg tijdens een interview voor het online magazine Thrive Global. “Het is beter om een kwaliteitsvol mooi stuk meerdere keren te dragen dan elke dag iets nieuws maar dat niets uitstraalt of van slechte kwaliteit is. Bovendien, jij weet wat goed bij je past, en het zou zonde zijn om je meest geliefde kledingstukken maar een keer het daglicht te laten zien. Draag je iets wat je leuk vindt, dat je misschien zelfs in verschillende kleuren hebt, dan begin je pas een eigen stijl te creëren. Ik ben dus helemaal pro herhaling”, aldus de modeontwerpster.

Maar Diane von Furstenberg is niet het enige stijlicoon dat vindt dat je meerdere keren dezelfde outfit mag dragen. Zoals je in onderstaand filmpje kan zien houdt Kate Middleton er ook van om haar outfits te recycleren. Een ding is dus zeker: schamen hoef je je er absoluut niet voor te doen, zeg dat Kate en Diane het gezegd hebben.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Buyck

  Eindelijk krijgt Ben Matlock (Andy Griffith) gelijk! Hij droeg ELKE dag dezelfde outfit als TV-advocaat Matlock. Idem voor Peter Falke als Columbo...

 • annette hermens

  vindt maar eens een kleermaker die alles verandert ... hoeveel uren zitten daarin en wat gaat dat kosten ... kun je beter wat anders kopen ...

 • Maria Scheuts

  Verspilling van geld, grondstoffen, extra strijkwerk en dan zwijgen we nog over de uitgebuite makers van goedkope en zelfs duurdere kleren, dat krijg je als je een kledingstuk slechts éénmaal draagt. Mogen de generaties na ons ook nog een menswaardig leven hebben?

 • Jack Dereder

  Allemaal voor een paar euro in de Zara en de primark gaan kopen zodat ze zoveel mogelijk verschillende kleren kunnen dragen gemaakt door vervuilende sweatshops met uitgebuite werknemers. De rijken? Vergeet het maar...het is de gemiddelde burger die dit naaapt in veel grotere getallen

 • Thierry Vansweevelt

  Ik draag uitzonderlijk eens iets anders. Op het werk moeten ze mij maar meer betalen om eens iets deftig te kunnen kopen en de belastingen moeten maar niet zo hoof zijn waardoor mijn koopkracht nihil is.