Waarom deze outfit van Koningin Mathilde zo bijzonder is

Koningin Mathilde en koningin Rania.
photo_news Koningin Mathilde en koningin Rania.
Koningin Mathilde is momenteel op werkbezoek in Jordanië om collega koningin Rania te bezoeken en de vluchtelingenproblematiek te bestuderen. Een ideale gelegenheid om onze Belgische mode in de kijker te zetten, maar daar denkt onze koningin anders over. Ze koos namelijk voor een outfit gemaakt door lokale Jordaanse ambachtsvrouwen.

Dat Mathilde fan is van Belgische mode is geen groot geheim. Haar lievelingsmerk is Natan, maar daarnaast draagt ze ook regelmatig items van ontwerpers als Dries Van Noten, Ann Demeulemeester en Pierre Gauthier. De ogen van de wereld zijn regelmatig op haar gericht, binnen de modewereld wordt ze gezien als een ambassadrice van Belgische mode. Vorig jaar werd ze nog op de vingers getikt door het Flanders Fashion Institute (FFI) omdat ze te veel ontwerpen van Natan droeg. Onze koningin nam die commentaar ter harte, prompt werd ze veel vaker gespot in kleren van andere Belgische labels.

Waarom ze tijdens haar diner met de Jordaanse koningin Rania niet opteerde voor Belgisch design maar koos voor een blouse en rok die werden gemaakt door lokale ambachtsvrouwen, is niet geweten. Wél zag ze er zoals altijd stralend uit, Belgisch design of niet.

photo_news