Waarom deze gebreide trui viraal gaat

Fat Face
Niets beter dan warme wollen truien en andere gezellige knitwear om in te verdwijnen met deze koude temperaturen. Dat dacht wellicht ook het Britse merk Fat Face toen ze bovenstaande gebreide trui in de ‘Fair Isle’-stijl uitbrachten. Plots ging het ontwerp echter viraal op het internet en dat hadden ze zelf niet zien aankomen.

Op Mumsnet, een populaire website voor ouders in het Verenigd Koninkrijk, merkten enkele mensen immers al snel op dat de ‘Fair Isle’-print op de trui ook wel eens een lange rij borsten met rode tepels zou kunnen zijn. Zo zei een vrouw op de website bijvoorbeeld: “Ik denk niet dat ze echt goed nagedacht hebben over het patroon. Of misschien net wel voor de niche markt van mensen die denken dat een goede trui pas compleet is als er een lijn borsten op staat afgedrukt.”

Iemand anders maakte het volgende grapje: “Dit is meer ‘titwear’ dan ‘knitwear’.” Of: “Geen wonder dat het model op haar vingers bijt!”. “Wat een leuke trui”, stelt nog iemand. “Wees alleen niet verbaasd als iemand je net iets te lang aanstaart als je het ontwerp aanhebt.”

Bij Fat Face zelf zagen ze er overigens ook wel de humor van in. Op Twitter lieten ze weten dat patroon niet met opzet werd ontworpen om op een rij borsten te lijken, maar dat ze de suggestie omarmen en daarom 10% van de opbrengst doneren aan CoppaFeel!, een organisatie die zich inzet tegen borstkanker. Van slimme (toevallige) marketing gesproken. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Marina Vanslambrouck

    "on soit mal y pense" - je moet al slechte gedachten hebben om zó iets te denken !!! is gewoon een mooie trui. Nu verpesten ze het voor iedereen !