Vrouw schrikt zich een hoedje als ze ontdekt wat er in de naad van haar jurk verborgen zit

Cailey Fiesel, een jonge vrouw uit New York, onderneemt juridische stappen tegen Zara omdat ze een dode rat vond in de naad van een jurk van de Spaanse kledingketen. "Tijdens het werk voelde ze iets tegen haar been schuren en ze rook een afschuwelijke stank, helaas ging het niet om een los zittende naad," staat te lezen in de papieren van de rechtszaak.

In juli kocht de 24-jarige Cailey Fiesel twee jurken in een filiaal van Zara in Greenwich (Connecticut). Een paar weken later droeg ze een van de twee zwarte jurkjes voor het eerst naar het werk. Ze had al snel door dat er iets niet klopte aan de little black dress van de Spaanse modeketen.

Sterke stank
"Tijdens het werk rook ze een steeds sterker wordende stank", staat te lezen in de papieren van de rechtszaak. "Even later voelde ze ook iets schuren tegen haar been. Omdat ze dacht dat het om een loszittende naad ging, besteedde ze er niet al te veel aandacht aan. Maar omdat de "naad" bleef schuren, wou ze toch even voelen of ze deze niet kon verwijderen."

Geen naad maar poot van rat
"Tot haar grote ontsteltenis voelde ze een vreemde bult op de plaats waar ze dacht dat de naad van de jurk tegen haar been schuurde. Niet veel later zag ze dat geen naad maar een poot van een dode rat tegen haar bovenbeen wreef. Fiesel sprong in paniek recht en trok de jurk uit in het toilet. Daar zag ze dat er een volledige dode rat in de naad van haar jurk genaaid was."

Fiesel eist nu een schadevergoeding van Zara. Niet alleen voor het emotionele leed dat het incident bij haar veroorzaakte, maar ook omdat de rat haar besmette met een ziekte waarvan ze uitslag kreeg.