Voor het eerst wint plus-size designer Project Runway

Voor het eerst in de geschiedenis van de Amerikaanse realityshow Project Runway, kaapte een plus-size ontwerper de hoofdprijs weg. Ashley Nell Tipton (24) won in dit 14e seizoen met haar plus-size ontwerpen, die geïnspireerd zijn op het Mexico van de jaren 50.

Project Runway is een Amerikaanse realityshow, die bij ons ook op Vitaya wordt uitgezonden. In deze show nemen verschillende mode-ontwerpers het tegen elkaar op in verschillende proeven, en wordt aan het einde één winnaar gekroond. Donderdagavond was op de Amerikaanse televisie de ontknoping van het 14e seizoen te zien, en de 24-jarige Ashley Nell Tipton wist de jury te bekoren met haar plus-size kledij.


Mexico, 1950

Ashley heeft zich voor deze collectie laten inspireren door Mexico stad rond 1950, maar dan met een moderne knipoog. De jury bleek fan te zijn van de moderne toets die Ashley Nell Tipton aan plus-size kledij geeft. Tipton hoopt met haar ontwerpen een voorbeeld te zijn voor toekomstige plus-size ontwerpers. "Ik voel mij gelukkiger dan ooit in mijn leven, niet alleen omdat ik gewonnen ben, maar omdat de wereld nu kan zien wie ik ben door mijn ontwerpen," vertelde Tipton aan Mashable. "Ik kan niet wachten om mijn licht te laten schijnen op de modewereld voor plus-size vrouwen over de hele wereld."

Designer Ashley Tipton was crowned winner of Project Runway Season 14!! She's the first plus-size designer on the show. Her collection was so daring and just plain bomb!! So happy she won!!!!!!!!!!!!! #ProjectRunway #CurvyGirlsRock