Voor deze zonnebrillen op sterkte hoef je geen nier te verkopen

rv
Niet dat de zon zich momenteel vaak laat zien, maar eigenlijk hoeft dat ook niet om met een nieuwe zonnebril op je neus te pronken. Helaas moet wie een bril draagt een flinke duit neertellen voor een zonnemontuur op sterkte. Maar dat kan anders. Wij zochten en vonden 2 merken, die betaalbare zonnebrillen op sterkte verkopen die ook nog eens stijlvol zijn.

Ace & Tate

Ace & Tate

Bij het Nederlandse Ace & Tate kun je hippe zonnebrillen (en trouwens ook brillen) op sterkte kopen van goede kwaliteit, zonder torenhoog prijskaartje. Dat maken ze mogelijk door bijna alle schakels in de productieketen weg te halen en zoveel mogelijk zelf te doen. Van het ontwerpen tot de online verkoop.

Op de webshop kun je 5 monturen bestellen, die gratis bij je thuis laten bezorgen om dan op je gemak je favoriete montuur uit te kiezen. Vervolgens geef je door welk model je hebt uitgekozen, en stuur je de brillen eveneens kosteloos terug op. Geef dan nog je sterkte door, en een paar dagen later ligt je bril naar keuze al op je deurmat. En dat allemaal voor 148 euro. Een bedrag waar je bij de opticien alleen maar een montuur voor kan kopen, aan de glazen ben je minstens nog een drievoud kwijt.

www.aceandtate.nl

Polette

Polette

Hoewel Ace & Tate al goedkoop is in vergelijking met de brillen op sterkte die je bij de opticien koopt, kan het nog een stuk betaalbaarder. Op de webshop Polette vind je eindeloos veel zonnebrillen op sterkte onder de dertig euro (!). Ook zij doen dat naar eigen zeggen door alle tussenpartijen zoals licentiehouders en importeurs uit te schakelen.

Passen kan door een foto van jezelf online up te loaden. Daarna kan je naar hartenlust kijken of de brilmonturen bij je gezicht passen. Dit lijkt ons iets minder efficiënt dan de methode van Ace & Tate, maar dat hoeft misschien ook niet bij zonnebrillen van 30 euro.

www.polette.com