Volgens Nina Ricci zetten we volgende lente allemaal een emmer op ons hoofd

Nina Ricci.
Photo News Nina Ricci.
Verrassende trend op de catwalk in Parijs: de emmer als hoofddeksel én als handtas. Of toch als het van de Nederlandse ontwerpers Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh, die voor Nina Ricci tekenen, afhangt. Handig voor een dagje strand met het gezin lijkt ons. En bovendien ook goedkoop.

In België zeggen we vissershoed, in het Engels is het een bucket hat. Het simpele hoedje dat veel wegheeft van een omgekeerde emmer won afgelopen zomers al stevig aan populariteit, je kon er niet naast kijken op de zomerfestivals, en gaat voorlopig nergens naartoe. Bij Nina Ricci namen ontwerpers Rushemy Botter en Lisi Herrebrugh de betekenis van het woord bucket erg letterlijk, want de modellen op de catwalk droegen daadwerkelijk emmers op hun hoofd. Uiteraard gemaakt van een mooi stofje met bijhorend prijskaartje, maar de gelijkenis valt niet te ontkennen. Tegelijkertijd introduceerden ze de emmer ook als handtas. Kijk maar mee hieronder:

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MYRTHE PASS

  En deze zomer hadden de mannen een bloempot op hun hoofd. Kijk maar naar hun haarstijlen: Kortgeschoren onder de rand van de bloempot met op de kruin nog een bos haar. Echt afschuwelijk!!!

 • ANN LIMBOS

  Neen merci, Ik loop al rond met een vergiet op mijne kop.

 • Ludwig Vanden Boer

  Nieuw model van het vliegend spaghettimonster?

 • dirk gommaerts

  Ik loop met een vergiet op mijn hoofd. Is dat nu al gedateerd?

 • rudy bryssinck

  Vind dit eerder een bloempot want het hengsel ontbreekt