Volg de trend: zo draag je een jurk boven een broek

Getty, Asos.com
Toen de combinatie van een broek met een rok of jurk op de catwalk verscheen, waren fashionista's eerst sceptisch. Op de modeshows zag het er niet slecht uit, maar er was twijfel of de trend uit de jaren 90 ook vertaald kon worden naar het echte leven. Enkele maanden later zijn velen ervan overtuigd dat het een trend wordt, zeker nadat Emma Watson bewees dat de look ook geschikt is voor een chique avondje uit. Hoog tijd dus voor enkele tips om een stijlvolle combinatie te maken.

- Op de catwalk
Als de modeontwerpers één dingen bewezen, dan is het dat de look met verschillende soorten jurken werkt.

Rag & Bone combineerde bijvoorbeeld een strakke wikkeljurk met een geplooide legging, terwijl Dries Van Noten koos voor een losse, zijden jurk met een etnische print en een gewone broek met rechte pijpen.

Chanel koos op haar beurt voor een zeer brede jurk in combinatie met een paarse broek, terwijl Louis Vuitton slecht een klein stukje van te broek liet zien door te combineren met een lange jurk. Kortom: voor elk wat wils.

De combinatie van Dries Van Noten
photo_news De combinatie van Dries Van Noten

- Bij celebs
Wanneer je veel prints en versieringen combineert, dan kan de trend wat te overweldigend zijn. De minimalistische aanpak van Emma Watson is er dan ook ééntje die we toejuichen.

Voor de première van 'The Perks of Being a Wallflower' koos de actrice voor een korte baljurk in combinatie met een zwarte broek met sigarettenpijpen uit de collectie van Christian Dior Couture.

Het contrast van de gevulde rok met de strakke broek zorgt ervoor dat deze look meer over vorm dan over laagjes gaat.

photo_news

- En zo doe jij het

1. Wijde jurk & broek met sigarettenpijpen
Je kan heel wat jurken combineren met een broek, maar sommige combinaties zijn absoluut veilig. Met de strapless en wijde jurk van Emma Watson kan je bijvoor niks misdoen, zeker als je combineert met een rechte broek. Een zeer goeie optie is een op maat afgesneden kostuumbroek.

2. Wikkeljurk & skinny pyjamabroek
Ook een wikkeljurk tot op knielengte is uitermate geschikt om te combineren met een broek. Je kan kiezen voor een jurk in een effen kleur, maar avontuurlijkere vrouwen gaan voor een interessant motiefje. Qua broek kies je het best voor een op maat afgesneden pyjama-achtige broek. Een broek met een losse snit en smalle pijpen is hier de juiste keuze.

3. Versierde jurk & gekleurde broek
Maar als je dit seizoen echt wil opvallen, dan moet je kiezen voor een met juwelen bezette jurk. Dat wordt niet alleen een grote trend in de herfst, maar is ook geschikt voor de feestdagen. Eens je een jurk gevonden hebt, voeg je wat kleur toe door te combineren met een felgekleurde broek.

Uiteraard kan je ook alle bovenstaande kledingstukken naar eigen smaak met elkaar combineren, zolang je je comfortabel, zelfverzekerd en stijlvol voelt met je gelaagde look. Succes!

Kies bijvoorbeeld voor dit jurkje à la Emma Watson
Asos.com Kies bijvoorbeeld voor dit jurkje à la Emma Watson
Combineer dit met juwelen bezette jurkje met een appelblauwzeegroene broek
Asos.com Combineer dit met juwelen bezette jurkje met een appelblauwzeegroene broek