Exclusief voor abonnees

Vlaamse topontwerper Glenn Martens (35) verovert de wereld: “Met mode raak je mensen”

Glenn Martens
NINA Glenn Martens
De Brugse Glenn Martens is on top of the world. Uitgeroepen tot Belgische Designer van het Jaar en alom bejubeld als een van de verfrissendste vernieuwers in het internationale modegebeuren. Hij komt zelfs bij Kim Kardashian over de vloer. “De eerste keer was ik starstruck, na drie keer ben je dat gewoon.”

Ken je het liedje ‘Zy’j van Brugge, zet je vanachter’? Dat gaat niet op voor Glenn Martens, want hij staat op de eerste rij in de Parijse modewereld, en ook de mooiste vrouwen (en mannen) ter wereld staan aan te schuiven om zijn eigenzinnige creaties te dragen. Beyoncé droeg zijn laarzen in de videoclip ‘Apeshit’, Rihanna is fan, net zoals Kim Kardashian, halfzusje Kylie Jenner en Hailey Baldwin, mevrouw Bieber zeg maar. En pas toonde hij zijn herfstcollectie op Pitti Uomo, het prestigieuze mode-event in Firenze – een eer die enkel de allerbesten te beurt valt. Als creatief directeur van het Parijse luxehuis Y/Project is Martens een van de hotste en interessantste ontwerpers ter wereld. Hij nam er de leiding in 2013 nadat oprichter Yohan Serfaty overleed aan kanker en trof een modehuis in diepe rouw. “Er heerste veel verdriet. Het was heel heftig”, vertelt hij wanneer we hem ontmoeten in Brussel. 

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wim ELBERS

    "De wereld" is toch lichtelijk overdreven, vind ik.