Ga naar de mobiele website
^ Top

Vind je chiro- of scoutskamp maar niets? Ga dan eens op modekamp

thinkstock
Van 20 t.e.m. 25 augustus organiseert Junior Argonauts in Antwerpen voor de derde keer deze zomer een fashion ondernemerskamp voor jongeren. Jongeren van 13 tot 17 jaar worden gedurende een hele week ondergedompeld in de wereld van de mode, begeleid door enkele zwaargewichten uit de Belgische mode-industrie.

Junior Argonauts wil zo jongeren de kans geven om hun talenten en vaardigheden te ontplooien binnen hun interessedomein; mode. Dat koppelen ze aan 'de échte wereld', en met name het bedrijfsleven. Hoe zet je een modelabel op en hoe breng je dit op de markt? Hoe ziet je businessplan eruit? En hoe ga je zelf creatief aan de slag?

"Bij Junior Argonauts ontdekte ik mijn passie voor mode. Zo luidde een van de superpositieve reacties van de jongeren tijdens de vorige fashion kampen. En dát is precies waar we het voor doen", zegt Karolien De Craecker.

Ook de monitoren waardoor de jongeren begeleid worden, zijn niet van de minste. Naast experts met de juiste vakkennis, waaronder docent aan de mode-academie van Antwerpen Anita Evenepoel, werken ze enkel met gediplomeerde monitoren. "We houden de jongeren immers niet zomaar bezig, zoals bijvoorbeeld op speelpleinen", aldus De Craecker "Onze monitoren gaan met de jongeren actief aan de slag met de kennis die ze verwerven tijdens workshops gegeven door vakspecialisten."

Wie nog wil inschrijven kan dat via de website doen.

Praktisch:
van zondagavond 20 augustus tot vrijdag 25 augustus
Pulcinella hostel, Bogaardenplein, Antwerpen

Op het programma:
- Creëren van eigen stuks met onder andere materiaal van Dries Van Noten & de Kringwinkel.
- Een modelabel opstarten en een merknaam bedenken onder leiding van een marketingexperte.
- Een businesscanvasmodel opstellen onder leiding van Unizo.
- Een marketingplan uitwerken en uitvoeren onder leiding van een marketingexperte.
- Inspiratiesessies om jongeren te overtuigen hun droom na te jagen. 
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • pridolli in sumava

    Zo Zie je maar dat alles terug komt. Vroeg er was er op school mogelijkheid om handvaardighrid te ontwikkelen. Gratis. Nu moet je veel geld betalen om te leren wat ons onderwijs minderwaardig enzonder toekomst vond. Wij moesten consumeren ipv kreatief te zijn

  • venus delta

    Moesten ze nu eens iets leuks organiseren voor volwassenen...

Meld een bug