Vind de juiste sandalen voor jouw (lelijke) voeten

Thinkstock
Vier op de tien vrouwen vinden voeten het lelijkste lichaamsdeel, zowel bij zichzelf als bij het andere geslacht. Dat blijkt uit een Britse rondvraag uit 2012. Een Belgische enquête heeft aangetoond dat onverzorgde tenen en teennagels de grootste afknapper in bed zijn voor 33 procent van de mannen. Dus als je een verleidelijke zomer wil ingaan, kunnen onderstaande tips je helpen.

Lelijke voeten zijn iets waar zelfs de meest stijlvolle vrouwen niet aan ontsnappen. Zo heeft Victoria Beckham hamertenen en hoewel Sarah Jessica Parker makkelijk tien jaar jonger dan haar werkelijke leeftijd lijkt, verraden haar voeten haar echte leeftijd. En die van Katie Holmes worden ontsierd door knobbels.

Verzorgingstips
Dus wat doe je na een winter lekker in warme laarzen verstopt te hebben gezeten met die lelijke voeten in de zomer?

Begin alvast met je teennagels te verzorgen en de dode huidcellen en eelt weg te werken met een puimsteen. Om lelijke teennagels te voorkomen is het belangrijk dat je je voeten elke dag wast en kurkdroog maakt om schimmels te voorkomen. Neem wekelijks een voetbadje in badzout. Knip om de paar weken je nagels met een rechte schaar of nagelknipper. Rond ze nooit af aan de zijkanten om ingegroeide teennagels te voorkomen. Daarnaast kun je ook door de juiste slippers en sandalen te kopen, de lelijkste plekjes van je voeten toch nog verstoppen

De hamertenen van Victoria Beckham.
Photo News De hamertenen van Victoria Beckham.
Deze sandalen tonen het mooiste deel van je voeten, deze slippers verstoppen eventuele hamertenen.
Asos.com, Birkenstock. Deze sandalen tonen het mooiste deel van je voeten, deze slippers verstoppen eventuele hamertenen.

Shoppingtips
Daarnaast kun je ook door de juiste slippers en sandalen te kopen de lelijkste aspecten van je voeten makkelijk verstoppen.

Zoek naar slippers met een brede band rond de grote teen. Zo verdoezel je hamertenen en lijken lelijke je voeten mooier als je ze van de zijkant bekijkt. Lak je nagels zodat ze alle aandacht opeisen. Peep-toes flatteren je voeten omdat ze het grootste deel van je tenen verdoezelen. Met wat opvallende nagellak ben je zeker dat deze hoge hakken je troeven in de kijker zetten.  

Wil je graag sandalen, zoek dan naar brede bandjes die lange tenen bedekken. Hierdoor lijken ze korter. Dit garandeert ook een comfortabel gevoel.

Deze peep-toes flatteren je voeten door enkel de teennagels te tonen.
Asos.com. Deze peep-toes flatteren je voeten door enkel de teennagels te tonen.