Vijf hippe manieren om zwart en wit te combineren

Nicole Richie, Jennifer Lawrence en Jessica Alba.
Getty Nicole Richie, Jennifer Lawrence en Jessica Alba.
De grootste trend van komende lente en zomer is ongetwijfeld de kleurencombinatie van zwart en wit. Heel wat celebs experimenteren er nu al mee, dus kunnen we voor inspiratie bij hen terecht. We zetten een aantal mogelijkheden voor jou op een rijtje.

1. Wit bovenstuk, zwarte broek

Iemand die al goed weet hoe je de zwart-wittrend moet dragen, is ongetwijfeld Jessica Alba. Op de modeweek in Parijs pakte ze er twee keer mee uit: een zwart pak met een wit bloesje erronder en een witte coltrui in combinatie met een zwarte broek.

Deze combinatie van een wit bovenstuk met een zwarte broek is ongetwijfeld de simpelste manier om de trend op een chique manier te dragen. Ideaal voor op het werk! Uiteraard kan het ook omgekeerd, bijvoorbeeld met een witte linnen broek en een zwart topje.

Jessica Alba.
getty Jessica Alba.

2. Zwart met witte 'vlek' (of omgekeerd)

De combinatie van een zwarte outfit met een witte 'vlek' zagen we het eerst bij Beyoncé op de Grammy Awards. Haar zwarte broekpak kreeg een witte zijkant en mouw.

Ondertussen pakte ook haar zus Solange al uit met een gelijkaardige outfit (zwarte pull met een witte wolk plus een wit rokje), net als Jennifer Lawrence (zwarte jurk, witte col). Die laatste maakte ook nog eens de omgekeerde combinatie: een hoofdzakelijk witte jurk met een zwarte 'vlek'.

Beyoncé.
getty Beyoncé.
Jennifer Lawrence & Solange Knowles.
AFP, Getty Jennifer Lawrence & Solange Knowles.

3. Witte jurk, zwarte jas (of omgekeerd)

Een volgende mogelijkheid is de combinatie van een witte jurk met een zwarte jas, zoals bijvoorbeeld Miranda Kerr het ons toonde. Dit is uiteraard vooral een geslaagde look voor een wandeling of een andere buitenactiviteit. Let er ook op dat je accessoires matchen, bijvoorbeeld met een zwarte handtas en pumps in dezelfde kleur.

Ook deze combinatie kan natuurlijk omgekeerd: een zwarte jurk met een wit jasje is even goed.

Miranda Kerr.
photo_news Miranda Kerr.

4. Zwart-witte strepen of vierkanten

Kristen Stewart liet ons vorig jaar in oktober al kennismaken met het zwart-witte schaakbordpatroon, waar ondertussen ook Jessica Biel al mee te zien was. Het idee is simpel: zwarte en witte vierkantjes (groot of klein) wisselen elkaar af.

Een soortgelijke trend is die met zwart-witte strepen. Strepen zullen komende lente en zomer sowieso een trend worden, met deze kleurencombinatie als topper. Voorbeelden zijn onder andere Rosie Huntington Whiteley en Chloë Moretz.

Kristen Stewart.
Getty Images Kristen Stewart.
Jessica Alba, Chloë Moretz en Rosie Huntington-Whiteley;
Getty Jessica Alba, Chloë Moretz en Rosie Huntington-Whiteley;

5. Witte of zwarte touch

Als je het niet ziet zitten om zwart en wit volledig te combineren, kan je ook kiezen voor een zwarte touch. Kies bijvoorbeeld voor een volledig witte outfit en werk af met een zwart riempje en pumps, zoals Alessandra Ambrosio het toont.

Je kan ook kiezen voor een volledig zwarte outfit met een witte handtas, witte schoenen, witte oorringen, enzovoort. Alles is mogelijk!

Alessandra Ambrosio.
getty Alessandra Ambrosio.