VIDEO: Zo kan de pastel kapseltrend ook draagbaar zijn

L'Oreal Professionel
Met het festivalseizoen in aantocht, kleurt de hele wereld pastel. Onder de hashtags 'rainbowhair' en 'mermaidhair' zien we plots overal lila, roze en babyblauwe haardossen opduiken. Mooi op sociale media, maar in het echte leven net iets minder draagbaar. Of toch? Van de festivalweide naar kantoor: deze subtiele pasteltinten kunnen wél gewoon overal.

Wie dacht dat pasteltinten in het haar alleen weggelegd waren voor de durvers onder ons, heeft het goed mis. Deze zomer gaan we allemaal aan de vrolijke kleuren, en daar hoef je echt niet bang voor te zijn. En dus stapten wij - zij het toch met knikkende knieën - het kapsalon binnen om het aan den lijve te ondervinden.

Lees verder onder de video

Gelukkig stelt kapper Thierry ons meteen gerust: "Het ziet er misschien heftig uit, maar je zal hier zeker niet als een wandelende regenboog buitenstappen," belooft hij. Oef. Al raadt hij wel af om thuis aan het DIY'en te gaan: "In het kapsalon kan je terugvallen op de juiste expertise. Je kapper weet precies welke kleuren mooi bij jou zullen staan, welke tinten het langste blijven en hoe ze best aangebracht worden. Bovendien zijn pasteltinten erg subtiel, wat betekent dat je haar eerst ontkleurd moet worden. En dat laat je nu eenmaal best àltijd door een professional doen om het haar zo weinig mogelijk te beschadigen."

Zelf gebruikt hij een mengeling van bleekmiddel en Smartbond. Dat laatste is een verzorgend additief dat ervoor zorgt dat je haar tijdens agressieve kleuring toch enigszins beschermd wordt en snel herstelt. Wanneer de bleaching even heeft kunnen inwerken, is het tijd om met de kleurtjes te spelen. Tijdens een één-op-één sessie legt Thierry uit welk effect welke kleur zal hebben, en demonstreert hij hoe het mengen van verschillende kleuren een ander resultaat zal geven. Uiteindelijk wordt het een combinatie van perzik, roze en lila voor een speels maar draagbaar effect. En zeg nu zelf, daar durf je toch ook gerust mee naar het werk?

De kleuren blijven zo'n drie wasbeurten zitten en zullen geleidelijk aan vervagen. De ontkleuring blijft uiteraard wél in je haren.

Zelf ook zin gekregen in zo'n vrolijke hairdo? Dan is er goed nieuws, want wij geven maar liefst 5 #colorfulhair behandelingen bij de L'Oreal Professionel-kapper weg!
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Peggy Vandevelde

    Hmm, lees elke dag hln, ben abonnée en is de 1ste keer dat ik dit artikel lees ! En wat lees ik na de deelname van de wedstrijdvraag en na het ingeven van mijn gegevens ? ... Je wordt gecontacteerd op 12 juni...euh we zijn vandaag wel al de 18de juni...!!! Redactie van Hln...graag uw uitleg hierover ! Dank u.