Victoria Beckham gebruikt niet langer exotisch leer in haar modecollecties

Victoria Beckham.
BRUNO PRESS/nina.be Victoria Beckham.
Exotisch leer is voor het gelijknamige modemerk van Victoria Beckham (44) voorgoed verleden tijd. Er zullen met andere woorden dus geen kleren en accessoires meer gemaakt worden van huiden van bijvoorbeeld krokodilachtigen, slangen en hagedissen. Dat heeft een woordvoerder van de ontwerpster vandaag laten weten aan Women’s Wear Daily.

De reden is volgens het modemerk dat ze als bedrijf actie willen ondernemen om een positieve(re) invloed te hebben op het milieu. “Deze beslissing weerspiegelt niet alleen de wensen van het merk, maar ook die van onze klanten,” aldus een woordvoerder van het modehuis. Beckham heeft trouwens ook nooit bont gebruikt in haar collecties en daar zal in de toekomst ook geen verandering in komen.

Dierenrechtenorganisatie PETA pleit al jaren voor het afschaffen van bont en exotisch leer. De antibontlobby slaat aan, grote modehuizen als Gucci, Versace, Burberry en Armani zijn al overstag. Eind vorig jaar kondigde ook het Franse merk Chanel aan geen exotisch leer meer te gebruiken, in navolging van kleinere luxemerken zoals Diane von Furstenberg en Vivienne Westwood. Daartegenover staat wel dat Kering (het moederbedrijf achter onder andere Gucci, Alexander McQueen, Saint Laurent en Balenciaga) en LVMH (van onder meer Dior, Celine, Fendi en Louis Vuitton) juist investeren in het zo ‘ethisch’ mogelijk verkrijgen ervan door eigen reptielenboerderijen op te zetten. 

Christina Sewell, PETA’s internationale modecampagnemanager, zei daar eerder het volgende over tegen The Business of Fashion: “Er is geen enkele manier waarop je je consumenten kunt garanderen dat dierlijke materialen ‘ethisch’ verkregen zijn”.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.