Vangst van de dag: wollige trui van Maurice Knits

rv
Niemand minder dan voormalig actrice en Ketnet wrapster Véronique Leysen (29) is het creatieve brein achter Maurice Knits. Wat begon als een kleinschalig knitwear label, groeide ondertussen uit tot een vast merk met nu voor het eerst een volledige collectie, inclusief truien, capes, cardigans en mutsen. Onze absolute favoriet is deze zwart-wit gestreepte mohair trui, met gouden accenten.

Véronique ontpopte zich de laatste jaren als breikoninging, barista, schrijfster maar vooral als onderneemster. Wie had immers ooit durven denken dat ze een succesvol breilabel, koffiebar én boek uit de grond zou stampen? We zaten dan ook al een tijdje vol ongeduld te wachten op de nieuwe collectie van Maurice Knits, en met reden zo blijkt nu.

De 'The Parisian girl in New York' collectie bestaat uit truien, capes, cardigans, bonnets en beanies. Allemaal met liefde gemaakt door breiende omaatjes en ontworpen door Véronique herself. Ze liet zich - zoals de naam al zegt - inspireren door haar favoriete stijl in haar favoriete stad: de Parijse it-girl in de dynamische grootstad New York. Een meer dan geslaagde match.

De gestreepte mohair trui (€ 295) en de rest van de collectie zijn te koop bij Maurice Coffee & Knits, Guldenvliesstraat 58, 2600 Antwerpen.

Véronique Leysen.
rv Véronique Leysen.
€ 295.
rv € 295.