Vangst van de dag: Proefjesboek

kos
Hoe krijg je een gekookt ei in een fles? Kun je een vierkante zeepbel maken? Hoe schrijf je een geheim bericht met melk? Op deze vragen vinden kinderen vanaf 8  jaar een antwoord in Proefjesboek, waarin ze op een speelse manier kennismaken met natuurkunde, scheikunde en biologie.

Ver weg van de schoolse theorieën die vanaf morgen opnieuw beginnen komt "Proefjesboek" van Arno Verweij met leuke experimentjes die kinderen vanaf 8 jaar zelf kunnen proberen. Je kunt alle 65 proefjes uit dit boek doen met heel gewone huis-tuin-en-keukenspullen. Bij ieder proefje staan vragen die je eerst laten nadenken: Wat denk je dat er zal gebeuren? En waarom? Daarna volgt de uitleg. Eerst eenvoudig en beknopt voor 8-12 jaar en dan uitgebreider voor 12 jaar en ouder.

Het Proefjesboek komt voort uit proefjes.nl, de website die Robbert Dijkgraaf in 2004 heeft opgericht om kinderen kennis te laten maken met wetenschap en techniek.

Proefjesboek van Arno Verweij is uitgegeven bij Nieuwezijds en voor € 16.95 verkrijgbaar in de boekhandel of online.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.