Van pendeltijd naar beauty-uurtje: de beste make-up voor onderweg

thinkstock
Wie dagelijks weer, wind en het openbaar vervoer trotseert om naar het werk te gaan, is ongetwijfeld vertrouwd met het dilemma 'toonbaar-op-kantoor-verschijnen-of-een-halfuur-langer-slapen'. Goed nieuws: je kan je met een gerust hart nog eens omdraaien en tóch een stylish entree maken, want met deze multifunctionele producten zet je die pendeltijd om in een geslaagde make-uplook.
NINA

1. Een gestileerde wenkbrauw verleent je gezicht meteen meer karakter. Met de Brow Box van Urban Decay (€ 36,45 bij Ici Paris XL) vul je je wenkbrauwen op een natuurlijke wijze in voor een sprekende blik. Bovendien kan je de neutrale bruintinten ook nog eens hergebruiken als oogschaduw om zo ook je ogen wat meer nadruk te geven.

2. Foundation hoef je niet mee te nemen in je make-uptasje voor onderweg, maar een handig crèmeduo kan niet ontbreken. Het Infallible Sculpt Palet van L'Oreal (€ 15,99 exclusief bij Di) is alles wat je nodig hebt voor een egale teint. Met de lichte kleur egaliseer je je voorhoofd, wangen en kin, en met de donkere kleur op je jukbeenderen en kaaklijn breng je wat meer schaduwspel en diepte in het geheel.

3. Zwarte mascara op die hobbelige trein en bus? Veel te gevaarlijk. Deze kleurloze Lash & Brow gel mascara van Essence (€ 1,99 bij de drogisterij) is een stuk veiliger. Definieert de wimpers voor een wakkere oogopslag, en je kan er ook nog eens je wenkbrauwen mee in de plooi leggen.

4. Je hele badkamerkastje hoef je niet mee te nemen. Aan één multifuncioneel product zoals de Darphin Exquisage crème voor oog- en lipcontour (€ 58 bij de apotheek) heb je al voldoende. Hydrateert, verdoezelt eventuele lijntjes en beginnende rimpels en vormt een uitstekende basis voor een lichte make-up.

5. Je lippen voorzie je van een vleugje kleur met een voedende balsem zoals deze van Maybelline. Met de Babylips Balm & blush (€ 5,99 bij de drogisterij) in je handtas heb je een veelzijdig product in handen. Ideaal voor een subtiele tint op de lippen en een zachte blos op de wangen. Hallo, instant glow!