Van ordinair tot stijlvol: de witte pump is terug

Pumps in het wit werden lang als dé modeblunder uit de eighties gezien, maar tegenwoordig zijn fashionista's, van modellen, actrices tot modejournalisten, ervan overtuigd dat dit schoeisel nu stijlvol is.

Als schoenendesigner Manolo Blahnik zich al aan witte pumps durft te wagen, dan kan je ervan op aan dat dit een trend wordt. Ook stijlvolle modehuizen als Céline en Chloé stuurden dit de catwalk op. Sterren als Sarah Jessica Parker en Gwyneth Paltrow flaneerden hier al mee al op de rode loper. Ook webshops bevestigen dat dit schoeisel het hart van vrouwen heeft veroverd, de verkoop ervan steeg op Asos.com met 30 procent.

Ordinair
Ontwerper Gianvito Rossie legt de troeven van de trend uit: "Er was een tijd dat de witte schoen ordinair was, maar nu is bewezen dat dit een elegante toets aan je outfit kan geven. Dit is een erg interessante look voor het winterseizoen." De Britse redactrice van Vogue Alexandra Shulman pochte op Twitter onlangs met haar witte hakken van Blahnik, deze creaties verschenen ook in het novembernummer. Volgens journaliste Sarah Harris associeerden we dit vroeger met ordinaire minirokjes en roze lipstick. In de eighties stond dit voor een sexy, maar gedurfde outfit, nu maakt het je chique jurk helemaal af.

Wie kan dit dragen?
Hoewel ze eerder een zomeroptie lijken, beweren mode-experts dat witte pumps ook perfect kunnen voor de herfst en de winter. Volgens Manolo Blahnik kan echter niet iedereen deze trend aan: "Het ziet er goed uit bij de juiste mensen." Sarah Jessica Parker combineerde met een witte outfit, wat wel wat gewaagd is voor in de winter. Haar collega Gwyneth Paltrow ging voor fel contrast met zwart.