Van Doutzen Kroes tot Jourdan Dunn: 81 bekende namen uit modewereld spreken zich uit tegen Trump

Doutzen Kroes.
YouTube Doutzen Kroes.
De protesten tegen de Amerikaanse president Donald Trump blijven maar aanhouden, en ook binnen de modewereld laat men van zich horen. Er werden al verschillende acties ondernomen, al is deze van W Magazine veruit het meest indrukwekkend. Maar liefst 81 grote namen uit de modewereld uiten zich in de video als immigrant, waarmee ze willen aantonen hoeveel immigranten wel niet bijdragen aan de Amerikaanse samenleving.

"Immigranten zijn als slangen, ze bijten de persoon die ze binnenlaat" zei Trump in maart vorig jaar. Begin deze maand kondigde hij aan dat het America's Refugee Program, de meest reguliere weg voor een vluchteling om de Verenigde Staten binnen te komen, voor minstens 120 dagen komt stil te liggen en dan hebben we het nog niet eens over de moslimban gehad. Kortom: happig is Trump niet op immigranten, en dat verdient een krachtige tegenboodschap, moeten ze bij W Magazine gedacht hebben.

Tijdens de afgelopen modeweek in New York vroegen ze aan 81 bekende immigranten uit de modewereld om samen op beeld duidelijk te maken dat ook zij immigrant zijn en dat ook mensen met niet-Amerikaanse roots veel kunnen bijdragen aan de Amerikaanse samenleving. Wie doet er allemaal mee? Van topmodellen Doutzen Kroes tot Jourdan Dunn en van ontwerpster Diane Von Furstenberg tot bekende Vogue-styliste Grace Coddington. Kortom de crème de la crème van de modewereld, en dat ging uiteraard niet onopgemerkt voorbij. De video werd al meer dan 138.000 keer bekeken.