Van deze dagelijkse gewoontes krijg je kraaienpootjes

thinkstock
Of je al dan niet snel rimpels krijgt hangt niet alleen af van je huidtype, maar ook van je dagelijkse gewoontes. Deze 5 dingen doe jij hoogstwaarschijnlijk ook elke dag of week, en zijn faliekant voor je huid.

1. Oogmake-up remover
De huid rond je ogen is twee keer zo dun als de huid op de rest van je gezicht. Hard wrijven doet dus meer kwaad dan goed. Laat daarom je oogmake-up remover eerst even inwerken, voor je hem zachtjes met behulp van een wattenschijfje verwijdert.

2. Wenkbrauwen waxen
Warme was wordt aangebracht op de dunne huid boven je ogen, waardoor hij makkelijk in alle poriën kan dringen om zo efficiënt alle haartjes mee uit te trekken. Vervolgens wordt de was er met een ruk weer afgetrokken, waardoor je huid in alle onmogelijke richtingen wordt getrokken. Echt goed is dat niet voor je huid. Probeer dus je waxbeurten tot een minimum te beperken door tussendoor zelf met een pincet aan de slag te gaan.

3. Nepwimpers
Nepwimpers zijn geweldig, want ze maken je blik dubbel zo intens en je ogen tweemaal zo groot. Het verwijderen van een paar valse wimpers gebeurt echter bijna altijd met een ruk. Investeer dus in een oogschaduwlijm-remover om je nepwimpers zachtjes te kunnen verwijderen.

4. Contactlenzen
Iedereen heeft wel z'n eigen manier om contactlenzen in te brengen of te verwijderen. Meestal trek je daarvoor aan je onderste of bovenste ooglid. Let er de volgende keer op dat je iets minder hard trekt, om de fragiele huid rond je ogen toch een beetje te sparen.

5. Geen zonnebril dragen
Altijd een zonnebril op zak hebben kan zeker geen kwaad. Niet alleen voorkomt het dat je je ogen moet dichtknijpen tegen de zon (en zo rimpels in de hand werkt), maar een zonnebril beschermt je huid en ogen ook tegen UV-stralen.