Ga naar de mobiele website
^ Top

Uitgetest: de allereerste slimme paskamers voor een outfit op maat

Redactrice Sophie test het slimme pashok uit
JBC Redactrice Sophie test het slimme pashok uit
Daar sta je dan, met een veel te losse broek die halverwege je dijen hangt. Een maatje kleiner zou welkom zijn, maar om je nu eerst weer in je eigen outfit te hijsen om vervolgens alles opnieuw te moeten uittrekken, daar heb je ook niet zoveel zin in. Laat maar. Of niet? Bij JBC kan je dankzij het Pienter Pashok een maatje kleiner laten afkomen, zonder dat je zelf ook maar één stap moet verzetten.

Een andere maat, toch een andere kleur proberen of liever ook dat ene rokje met de bolletjes gepast? Het kan bij JBC, en je hoeft er zelf niet eens de paskamer voor uit. Wie kledij past in het Pienter Pashok kan dankzij een interactief scherm hulp vragen van de shopmedewerkers. Want scrollen, selecteren en klikken is tegenwoordig niet meer alleen voor online shoppers weggelegd.

Pienter Pashok

Met veel trots stelde JBC onlangs hun Pienter Pashok voor. Nee, geen nieuw personage uit de 'Piet Pienter en Bert Bibber' stripreeks, wel een gloednieuwe paskamerservice waarmee ze bij JBC het verschil willen maken. "We willen onze klanten helpen bij het vinden van de outfit die hen op het lijf staat geschreven. Het digitale pashokje gaat niet enkel op zoek naar de best passende maat van een kledingstuk, maar geeft ook inspiratie aan onze klanten", zegt Lode Van Laere, Chief Omnichannel Officer bij JBC. Momenteel kan je het interactieve pashok enkel vinden in JBC Merksem en Lochristi, maar de kans is groot dat na de zomer de paskamers van andere filialen aan de beurt zijn.

Futuristische taferelen moet je nog niet verwachten, maar het pashok is wel een verandering voor iedereen die al eens met de verkeerde maat in een paskamer stond. Via het scherm kan je in een wip een andere kleur of maat selecteren, die een shopmedewerker vervolgens naar jouw paskamer brengt. Gedaan met twintig keer je eigen kleren aan- en uittrekken, of - in de soldenperiode - opnieuw in die vreselijke rij voor de paskamers plaatsnemen. Lekker makkelijk dus. En daar stopt het niet. Je kan ook hulp vragen, of browsen door inspiratie-items die op basis van jouw klantenprofiel geselecteerd werden. Door je klantenkaart te scannen weet het pashok immers precies welke aankopen jij eerder deed, en krijg je enkele stuks te zien die precies bij jouw persoonlijke stijl passen.

JBC

Toekomstmuziek

Of het daarbij blijft? Natuurlijk niet. Momenteel zit het project in testfase, wat betekent dat klanten de nieuwe paskamers kunnen uitproberen. Vervolgens worden op basis van hun feedback veranderingen doorgevoerd, om zo de nieuwe pashokjes te optimaliseren. Wat er sowieso nog in de pijplijn zit? Je eigen maat online bestellen wanneer die in de winkel uitverkocht is, of het aanbieden van bijpassende stuks voor wie geen idee heeft hoe ze die nieuwe rok of broek nu precies moet combineren.

Het Pienter Pashok kan je nog de hele zomer uitproberen in JBC Merksem of Lochristi. Ga dus vooral zelf eens een kijkje nemen!
2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Multi Cultureel

    Slimme pashokjes, betekend slimme gluurders .

  • Lies De Vuyst

    Lap, nog langer in de rij wachten op een pashokje...

Meld een bug