Tweede editie Brussels Fashion Days van start

In cultureel centrum The EGG in Anderlecht is gisterenavond de tweede editie van de Brussels Fashion Days van start gegaan. Het evenement vormt voor het grote publiek een uitgelezen kans om de Belgische mode te ontdekken, zowel grote namen als jonge ontwerpers die er "zonder een cent uit te geven" naar de aandacht van de modeliefhebber kunnen hengelen, aldus organisator Serge Vanderheyden.

De openingsavond van de Brussels Fashion Days was meteen uitverkocht. Tot en met zondag stellen zo'n 55 ontwerpers hun collecties tentoon en bieden op die manier het complete scala van de Belgische mode. Het publiek kan er zich vergapen aan grote namen als Natan, maar ook aan de creaties van een twintigtal jonge ontwerpers.

De eerste editie in 2012 bleek een succes. "De eerste editie bestond er een zeker wantrouwen, maar we hebben bewezen dat we het werk van ontwerpers en modescholen niet verknoeien. Integendeel, de Brussels Fashion Days vormen een springplank voor hen", aldus Vanderheyden, die reeds denkt aan een derde, nog grotere editie.