Tussenseizoentijd: zo kies je de perfecte jeans voor jouw figuur

Unsplash Loic Djim
De komende dagen blijft het nog steeds best warm, maar er valt wel al behoorlijk wat regen. Dat betekent maar één ding: het tussenseizoen is aangebroken. Hét tijdperk van veel te lang voor je kleerkast dralen omdat je geen flauw idee hebt wat je moet aantrekken met dat gekke weer. Gelukkig is er één ding dat altijd kan: de jeansbroek. En met deze tips kies jij meteen het exemplaar dat jouw vormen het best in de verf zet.

Zandloperfiguur? Skinny jeans met hoge taille

Vrouwen die gezegend zijn met een zandloperfiguur, zetten hun troeven maar best goed in de spotlights. En dat doe je best door de aandacht te vestigen op je smalste lichaamsdeel, in dit geval je taille. Kies dus voor een high waisted skinny jeans, eventueel met een liftend effect aan de billen voor die extra wow-factor.

thinkstock

Atletisch figuur? Mom jeans

Je bent slank met een recht figuur? Dan is de populaire mom jeans jouw op het sportieve lijf geschreven. De vintage ogende broek valt bovenaan iets strakker, maar is wat losser aan de benen. Zo creëer je optisch een meer uitgesproken taille en vollere billen. Kies voor een afgewassen model voor die authentieke vintage look.

thinkstock

Appel- of peervormig figuur? Flared jeans

De bootcut of flared jeans staat quasi iedereen, maar vooral vrouwen met een appel- of peervormig figuur zijn gebaat met een jeans met brede pijpen. Kies voor een model dat strak zit op de heupen en rond de taille, en begint uit te lopen vanaf de knieën. Een paar hakken eronder, en je hebt meteen ook extra centimeters gewonnen.

thinkstock

Klein van gestalte? Cropped jeans

Vrouwen die tenger gebouwd zijn, kiezen best voor een rechte jeansbroek. Dat werkt sowieso al verlengend, maar als je daarnaast ook nog eens een exemplaar kiest dat boven de enkels is afgesneden - en dus net iets te kort lijkt - lijk je optisch al snel een heel stuk groter. Ook een donkere wassing zorgt ervoor dat je iets groter oogt.

thinkstockReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.