Tips om rode vlekken in je gezicht te camoufleren als een pro

Getty Images
Plots merken dat je opgezadeld zit met een ontsierende puist of eczeem, en als een gek tekeer gaan met make-up om die rode vlek te verbergen. Klinkt dat scenario herkenbaar? Dan weet je ook dat dit ‘spelletje verstoppertje’ niet altijd werkt. Daarom verzamelden we de beste tips om je roodheid te camoufleren als een pro.

1. Kies voor minerale make-up

Minerale make-up bestaat, in tegenstelling tot andere make-up, grotendeels uit mineralen zoals zinkoxide die van nature je huid kalmeren en verzachten. Ze zijn vrij van alcohol, parfum en kunstmatige conserveringsmiddelen en kleurstoffen waardoor ze minder irriteren dan de gewone make-up en dus dé perfecte keuze zijn om roodheid te verdoezelen.

2. Wees zuinig met je concealer

Een beetje concealer om rode vlekjes te camoufleren kan wonderen doen, maar gebruik niet te veel. Hoe meer je ervan smeert, hoe meer je je oneffenheden in de verf zet.

3. Behandel je huid met de nodige zachtheid

Als je last hebt van roodheid laat je je make-upborstels beter achterwege. Die kunnen je geïrriteerde huid immers nog meer beschadigen. Breng je make-up liever zachtjes en al kloppend - niet al wrijvend - met je vingers of een sponsje aan. Je huid zal je dankbaar zijn!

Nina.be

1. Minerale poeder, Clarins, € 40,90, onder meer te koop bij Ici Paris XL.
2. Concealer, Maybelline, € 12,99, onder meer te koop bij Di en Kruidvat.
3. Blending sponsje, Original Beautyblender, € 18,50, onder meer te koop bij Ici Paris XL

Bron: goedgevoel.be

Lees ook: 

Dit mag volgens experts niet ontbreken in je beautycase

Is dure make-up echt beter dan goedkope?

Highlighten als een pro: zo krijg jij die gezonde glow
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.