The X-files zijn (even) terug! Onze stylingtips voor Dana Scully.

Dana Scullly in The X-Files.
The X-Files Dana Scullly in The X-Files.
In 2002 kwam er een einde aan de populaire televisieserie The X-Files, maar nu worden er zes nieuwe afleveringen opgenomen. Opnieuw zullen de twee FBI-agenten Fox Mulder en Dana Scully gevolgd worden. Wij blij! Maar Scully...die mocht wel eens een make-over krijgen. We geven de makers enkele tips.

Scully, gespeeld door Gillian Anderson, kleedt zich in The X-Files net zoals je van een nineties politieagente zou verwachten: in een mantelpak met schoudervullingen, opgestijfde witte hemden met een (te) grote kraag en kitten heels. En dan die veel te grote lange leren jas tot aan de knieën. Paste toen perfect in het modebeeld, maar nu staat het toch enkel op Halloweenfeestjes leuk.

We hopen dan ook dat Scully's look een serieuze update krijgt, en voor het geval dat de makers het allemaal niet meer goed weten, helpen wij hen alvast een handje vooruit.

Eigenlijk is het heel gemakkelijk, de makers kunnen gewoon Anderson's look overnemen uit die andere politieserie 'The Fall' waarin ze eveneens een agente speelt. Daarin draag ze stijlvolle zijden blouses, mooie flared jeansbroeken, klassieke trenchcoats en hippe pumps. Wij maakten een selectie van items die Scully niet zouden misstaan.

Gillian Andersonin The Fall.
screenshot The Fall Gillian Andersonin The Fall.
screenshot The X-Files/rv

Look 1
- Trenchcoat Filippa K, € 375, in de winkels te koop.
- Flared Jeans H&M, € 49,99, online en in de winkels te koop.
- Pumps Marcoz, € 50, online en in de winkel te koop.

Look 2
- Jeanshemd Nathalie Vleeschouwer, € 129, in de winkels in Antwerpen, Gent  en Knokke te koop.
- Kokerrok Zara, € 19,99, online en in de winkels te koop.
- Handtas & Other Stories, € 95, online en in de winkels te koop.
- Enkellaarsjes COS, € 88, online en in de winkels.