Test zelf of je mooi bent: doe de 'finger trap test'

weibo
Voor mensen die zich afvragen of ze knap zijn en of ze aan de standaarden van klassieke schoonheid voldoen, is er nu een simpele test waarmee binnen een paar seconden vastgesteld kan vaststellen of iemand 'hot' is of 'not'. Deze laatste beautytrend, de 'finger trap test', komt overgewaaid uit China, waar het de afgelopen dagen een trending topic is op Weibo, de Chinese variant van Twitter.

Veel Chinezen, met name vrouwen, plaatsen selfies waarop ze de test doen op social media, zo meldt Vocativ.com. In Amerikaanse media wordt de test gepresenteerd als de laatste 'shocking beauty trend'.

Het perfecte gezicht
De 'finger trap test' of volgens de meer 'wetenschappelijke' insteek de 'Beauty and Ugliness Identification Method', zou bewijzen of je gezichtsdelen in perfecte verhouding zijn volgens de 'gulden snede'. Deze verhouding gebruiken plastisch chirurgen ook om het perfecte gezicht te creëren.

Enige echte wetenschappelijke onderbouwing voor de 'finger trap test' ontbreekt vooralsnog. Veel blogs bekritiseren de test dan ook omdat deze na de 'thigh gap' (het schoonheidsideaal dat benen zo dun zijn, dat er een flinke ruimte tussen zit en waarvoor meisjes zich uithongeren, red.), ervoor zou zorgen dat meisjes een nieuw onmogelijk schoonheidsideaal gaan nastreven.


Doe de test!
Onzin of niet: de test levert wel een hoop grappige foto's op. Ook is hij kinderlijk eenvoudig en gaat als volgt.

Stap 1: Leg je wijsvinger op je neus en kin, alsof je 'ssst' zegt tegen iemand.

Stap 2: Raakt je vinger je lippen? Dan ben je volgens de 'finger trap test', mooi!

Stap 3: Sla jezelf in het gezicht omdat je gelooft in deze onzin. Laat je hand weer rusten.