Teenslippers zijn passé, deze zomer draag je elegantere ‘kitflops’

Model met kitflops.
Zara Model met kitflops.
De komende dagen wordt het tropisch warm en dan hebben we het liefst zo weinig mogelijk om het lijf. Qua schoenen zijn teenslippers de ideale go-to. Mag het wat formeler? Ga dan voor kitflops, de combinatie van kittenheels en flipflops die nu helemaal hip is. 

Wie deze zomer ‘in de mode’ wil zijn, doet er goed aan om zich een paar teenslippers met een hakje aan te schaffen. Jawel, dat lees je goed. Modemerken als Fenty x Puma, Louboutin, Michael Kors en Marc Jacobs hebben zulke kitflops in hun collectie zitten en ook Bella Hadid is grote fan. Het Amerikaanse topmodel werd op straat in New York gespot met een paar van ontwerper Alexander Wang. De sandalen waren nudekleurig en Hadid droeg er een oversized jeans en opengeknoopte blouse bij. 

Concreet zijn deze schoenen een kruising tussen comfortabele teenslippers en de kittenheel, een klein slank hakje tussen 2,5 en 5 centimeter hoog. 

(Lees verder onder de foto.)

Topmodel Bella Hadid.
BrunoPress/imagedirect Topmodel Bella Hadid.

“Ze zijn erg elegant en passen overal bij”, verklaarde modejournalist Hilde Geudens eerder al het succes van de schoenen in ons magazine. Combineer neon of pastelkleurige kitflops met een neutrale, monotone outfit. Of ga voor klassiek met een nudekleurig of zwart paar. De ideale combinatie volgens Geudens? Dat is met een leren kledingstuk, als je ‘t haar vraagt. “Dan zijn kitflops de verfijnde tegenhangers. Om het strenge wat te counteren.” 

Volledig jouw dada? Wij shopten onze favorieten bij elkaar. 

rv/nina.be

1/ Kitflops met een metalen hakje van NA-KD, 23,97 euro, online te koop.

2/ Pastelkleurige kitflops van Topshop, 28,99 euro, via Zalando te koop.

3/ Chunky kitflops van Zara, 39,95 euro, online te koop.

4/ Zwarte lederen kitflops van Arket, 175 euro, online te koop.

5/ Beige kitflops van Mango, 25,99 euro, online te koop.
12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Sabine van Daele

  buurvrouw geopereerd aan achillespees zag haar hier gisterenmiddag buiten met van die teenslippers , is het enige dat ik kan verdagen nu, heb hier thuis platte rockportsandalen waarvan ik ook slippers gemaakt heb , heerlijk om aan je voeten te hebben , ben ermee naar boven gegaan, voila dit is alleszins beter dan die teenslippers geeft geen enkele ondersteuning aan voet en zeker al niet met geoperreerde achillespees , gebruik die maar met die hitte nu zodat het deftig kan genezen,

 • Pieter Verhulst

  Om in je eigen tuin te zitten volstaan mijn badsloefkes van 5 euro van 5 jaar geleden ook wel. De regering heeft gezegd dat we niet mogen winkelen. Dat ze dan miljarden inkomsten missen en winkels overkop gaan, moeten ze er bij nemen.

 • Bart Vandezande

  Tijd dat men deze rommel verbiedt !! Veel te veel mensen rijden rond met de wagen met los schoeisel !! Hopelijk worden de verzekeringen eens aangepast?!

 • Raymond van Dooren

  Leuk als je vanuit de wagen direct in een terrasstoel kan ploffen. Anders zijn ze alleen maar goed om uw enkels mee te breken.

 • Vicky Piqueur

  En overal blijven mee tussen steken... Enkel de schoenmakers zullen hier wel bij varen.