Te koop: twee (geleende) hoeden van Kate Middleton

Kate met één van de twee hoeden en prins William aan haar zij
Getty Kate met één van de twee hoeden en prins William aan haar zij
Op belangrijke evenementen is Kate Middleton zelden zonder hoofddeksel te zien, wat haar vorig jaar nog de titel 'hoedenpersoon van het jaar' opleverde. Maar nu blijkt echter dat de hertogin helemaal geen kast vol hoeden bezit, maar ze leent uit een winkeltje in Reading. Tot grote vreugde van de uitbaters natuurlijk, die nu twee van Kate's meest iconische hoeden veilen.

De eerste hoed is een zwart-wit exemplaar van Philip Somerville, gedragen door de hertogin toen William benoemd werd tot 'Knight of the Garter' in juni 2008. Het gaat om een zwarte hoed in een Chinese vorm, afgewerkt met zwarte en witte veren.

Het tweede hoofddeksel is een volledig zwarte creatie van Aurora. Die hoed leende Kate ter gelegenheid van het huwelijk van Harry Meade, een goede vriend van Prins William, in oktober 2010.

Geleend
Beide hoeden waren nooit echt in het bezit van Kate, maar werden gehuurd bij 'Get Ahead Hats' in Reading. De hertogin betaalde daarvoor 100 pond (of 125 euro) per hoed.

Toen de eigenaars Kate in hun winkel zagen verschijnen, kregen ze meteen het idee om ze (voor veel geld) te verkopen. Nadat Kate ze terugbracht, werden de hoeden dan ook veilig opgeborgen tot ze de kans kregen om ze te verkopen.

Kate met de hoed van Philip Somerville, samen met prins Harry
Getty Kate met de hoed van Philip Somerville, samen met prins Harry

"Voor Kate trouwde en de Hertogin van Cambridge werd, ging ze net als elk gewoon meisje naar de lokale hoedenmaker", zegt Kerry Taylor van het veilinghuis dat de twee hoeden zal verkopen. "Rekening houdend met spaarzaamheid en de praktische kant, hoeden nemen zeer veel plaats is, huurde ze liever een hoed dan hem te kopen."

Interesse?
Het veilinghuis verwacht dat de hoofddeksels duizenden ponden zullen opleveren. "Gezien haar recente transformatie in een stijlicoon, zijn we ervan overtuigd dat er heel wat interesse zal zijn in de hoeden", klinkt het bij Taylor.

En dat zou wel eens kunnen kloppen. Denk maar aan het doorkijkjurkje dat een tijdje geleden geveild werd en uiteindelijk 78.000 pond (of ongeveer 97.000 euro) opbracht.

Voor de liefhebbers geven we nog mee dat de hoeden geveild zullen worden op 26 juni. Interesse, iemand?

Kate met de zwarte hoed op het huwelijk van Harry Meade
Getty Kate met de zwarte hoed op het huwelijk van Harry Meade