Swipecast is zoals Tinder, maar dan alleen voor modellen

thinkstock
De mode-industrie gaat mee met zijn tijd: de nieuwe app Swipecast is een Tinderachtige applicatie die het zoeken van een model voor een opdracht moet vergemakkelijken. Net zoals bij Tinder kan je swipen in een database van modellen, tot je het juiste model gevonden hebt.

Wie hoopt op deze app vooral knappe vrouwen te kunnen spotten is eraan voor de moeite: Swipecast is exclusief gericht op professionelen die een model zoeken, en voor je toegang krijgt tot de database van modellen word je aan een uitgebreide screening onderworpen. Wie een model boekt via de app betaalt haar vooraf, en 10% van de kosten gaan naar de app.
Swipecast werd bedacht door de Amerikaan Peter Fitzpatrick, die zelf een modellenbureau heeft.

Als model kan je jezelf wel inschrijven, en er is zowel plaats voor modellen met ervaring als beginners. Je krijgt dan een profiel binnen de app, en wie een beroep op jou heeft gedaan kan achteraf scores geven op vlak van professionaliteit, uiterlijk en bekwaamheid. Wie een profiel als model wil aanmaken zal even geduld moeten hebben, want de app heeft nu al een wachtlijst.

Screenshot Swipecast