Supersterren richten zich op lifestyle, maar de kritiek is luid: “Het doeltreffendste middel tegen stress? Rijk, blank en bevoorrecht zijn”

Gwyneth Paltrow op de 'goop lab Special Screening' in Los Angeles.
AFP Gwyneth Paltrow op de 'goop lab Special Screening' in Los Angeles.
Dat vaginakaarsen tegenwoordig een ding zijn, heeft actrice Gwyneth Paltrow al bewezen. Met ‘Goop’, haar eigenzinnig wellness- en lifestylebedrijf dat ondertussen 300 miljoen euro waard is, veroverde ze de wereld. Verschillende beroemdheden zoals Victoria Beckham en Kourtney Kardashian voelden zich geïnspireerd en sprongen mee op de lifestyletrein. 

Lifestyle zit in de lift. De voormalige Spice Girl Victoria Beckham richtte met ‘World of Victoria Beckham’ een lifestylewebsite op, waar ze bijvoorbeeld op deelt welke koolhydraatarme snacks ze eet na het sporten. Iemand zin in gegrilde octopus? Naast recepten staan er ook tips en producten voor vrouwen die hun beste, glutenvrije leven willen leiden. Zo raadt Beckham een gezichtsserum aan van €192, waarmee ze zichzelf “elke dag empowert

Libidobooster

Het Australische supermodel Elle Macpherson bracht onlangs libidoboosters op de markt voor koppels, die hun uithoudingsvermogen willen verhogen in bed. De boosters komen in de vorm van zakjes en moeten je mentale welzijn ondersteunen, ontspannen en ervoor zorgen dat je lijf beter om kan met stress. Een kuur van 2 weken kost je zo’n €101. 

Tot slot is er Kourtney Kardashian en haar website ‘Poosh’, waarop je, net als op de site van Beckham, recepten vindt voor glutenvrije cake en allerlei tips voor een beter, gezonder of sexyer leven. 

Jade yoni-ei

De kritiek op de dames klinkt luid. “Ik zou lang kunnen doorgaan over hoe gemeen het is van die rijke vrouwen om onze angsten over ons lichaam zo te verdraaien”, klinkt het in de Britse krant ‘The Guardian’. “Ik zou kunnen vragen waarom er op de ‘World of Victoria Beckham’ nauwelijks recepten staan met koolhydraten. Ik zou kunnen zeggen dat rijk, blank en bevoorrecht zijn, de enige en beste manier is om de stressrespons van het lichaam te verbeteren en mentale stabiliteit te garanderen. Maar ik wil vooral zeggen dat ik het beu ben en dat die sterren een yoni-ei van jade naar binnen moeten schuiven. Stop de Goop trein. Ik wil eraf.”
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucien Mertens

  Onzin, juist die drive om "rijk?" te worden bezorgt de meesten al pakken stress...met kleurtjes heeft het al helemaal niets te maken.

 • Catherine MISTIAEN

  Is er niemand die ziet dat er bij die rijke vrouwen een vijske los zit??

 • Nils De Vriendt

  Blank zijn is het voorrecht? Rijk zijn is het voorrecht. Als je uit de fabriek komt als 2e rangstechnieker maakt het niet uit van welke origine je bent. Iedereen is zwart en we gaan allemaal naar hetzelfde type huis met hetzelfde type auto...

 • Paul Jansen

  Hebben die omhooggevallen dames nu nooit genoeg? Hetzelfde geldt voor de omhooggevallen heren... maar daar gaat het artikel niet over.

 • Tamzin Andersen

  Ik denk dat rijk, gekleurd en bevoorrecht even goed helpt. Kijk bij voorbeeld eens naar Beyoncé, Rihanna,...