Suitsupply gaat nog maar eens de mist in met nieuwe campagne

Suitsupply
Het Nederlandse Suitsupply werd al meerdere keren op de vingers getikt om hun seksistische reclamecampagnes, maar veel heeft het kostuummerk daar niet uit geleerd. Op hun nieuwste campagne dansen enkele heren in pak als het ware over (bijna) naakte borsten en billen heen. Wederom een staaltje smaakloos seksisme, aldus enkele verontwaardigde reacties.

Tot nu toe kwam er nog geen officiële klacht binnen bij de Reclame Code Commissie, zoals dat eerder wel al het geval was. Maar een aantal furieuze vrouwen (en misschien ook mannen?) namen wel zelf het heft in handen door een Facebook-actie op te richten. Daarbij wordt opgeroepen om alle bushokjes met de Suitsupply-posters onder te spuiten. En laten we hopen dat mannen die boodschap niet al te letterlijk opvatten.

Je vraagt je misschien af waarom Suitsupply jaar na jaar deze vrouwonvriendelijke campagnes blijft lanceren? Omdat de hetze die er rond ontstaat natuurlijk onbetaalbaar veel media-aandacht oplevert. Ze mogen er dan misschien elke keer een aantal klanten mee verliezen, dat weegt lang niet op tegen het "positieve" voordeel. En bij dezen stoppen wij meteen ook met er nog méér aandacht aan te besteden. Oordeel gerust zelf wat je van de campagne vindt:

Suitsupply
Suitsupply
Suitsupply
SuitsupplyReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels