Style Secrets Tiany Kiriloff: hoe blijft ze stijlvol met drie kleintjes in huis?

Stijltips van stijlvolle vrouwen: in 10 vragen

Dirk Alexander
Ze is een van de beroemdste stijliconen van ons land, ze reist de wereld zond voor fashionevents en ze heeft thuis ook nog een drie kleine fashionista's rondlopen. Als er iemand is van wie we graag wat stijlgeheimen afkijken, is het wel Tiany Kiriloff. We kregen een inkijk in haar zeven kleerkasten. Spoiler: er zitten maar liefst 329 paar schoenen in en 37 gestreepte hemdjes.

Hoeveel tijd heb je nodig om je ’s morgens klaar te maken?

"Als mama van 3 heb je helaas maar 10 minuten de tijd, douchen, smeren (tot 7 crèmes per dag!) en weg. En dan neem ik meestal het eerste dat mijn pad kruist uit mijn kast, ik denk daar niet over na in de week."

Hoeveel geef je per maand ongeveer uit aan kleding? 

"Dat hangt er vanaf, ik probeer te doseren en liefst zo weinig mogelijk uit te geven. Maar dat lukt me niet iedere maand. Ik ben verzot op wat de Belgen ontwerpen denk Sofie D’Hoore, Christian Wynants, Dries Van Noten. Maar 2 keer per jaar laat ik me extra goed gaan tijdens de stockverkopen in Antwerpen en de Belmodo Fashion Days. Het ideale moment om designers te shoppen. Dit najaar kan je er terecht van 6 tot 12 november."

In welke stukken investeer je, waar bespaar je op?

"Ik koop graag stukken die lang zullen meegaan en tijdloos zijn. Ik ben op dit moment verzot op de trenchcoat van Céline: deze grote mantel zorgt ervoor dat je zowel opgekleed als sporty er in 1 wip helemaal top uitziet."

Welk item uit je kleerkast zal je nooit weggooien? Waarom?

"Mijn grootste handtasseninvestering ooit is de Chanel 2.55. Die heb ik 10 jaar geleden bij SN3 in Antwerpen gekocht. Ik weet het nog zo goed, het was de dag voor de geboorte van mijn eerste dochter Yéléna. Later is ze voor haar. Ik heb ook een IWC horloge en een lovebracelet van Cartier. Die deel ik later graag met mijn dochters."

Wat zou je elke dag kunnen dragen? Wat is je go-to outfit?

"Dat verandert bij mij regelmatig, nu ben ik helemaal verzot op mijn Sofie D’Hoore oversized blazer in kaki. En dan draag ik die een hele tijd non-stop. Ik combineer ze heel graag met echt alles wat ik aantrek."

Wat draag je voor een belangrijke werkmeeting?

"Het is belangrijk dat ik me heel goed voel als er een zakelijk gesprek volgt. Mijn tip is, trek iets aan wat vrouwelijkheid uitstraalt, waarin je je comfy voelt, zonder daar in je sloffen te moeten zitten hé (lacht). Hoe beter je je voelt, hoe meer je dat uitstraalt."

Valeriya Maltsava

Hoe maak je een outfit sexy?

"Ik hecht eigenlijk geen belang aan sexy en al zeker niet aan strak en aansluitend.   Ik hou bijvoorbeeld wél enorm van aparte accenten, denk aan een rugdecolleté. Heel classy en verrassend. Er moet zeker een balans zijn in wat je draagt. Ik hou van torenhoge stiletto’s maar dan bijvoorbeeld met boyfriend jeans. Of van een minirok maar dan met sneakers, of loafers. Zo ben je nooit overdressed."

Hoe kan je trends volgen maar toch ook origineel blijven?

"Door gewoon je eigen ding te doen, er zijn 1000 en 1 trends, kies er gewoon uit waarin je je goed voelt. En kijk naar je eigen lichaam, je moet trends eigen maken. Het gebruik van accessoires is ook wel belangrijk. Oorbellen mogen niet ontbreken bij mij, ik voel me naakt als ik geen oorbellen aanheb (lacht)."

Een dagje op stap met de kids? Wat draag je dan?

"Platte schoenen zowel sneakers als loafers, of instappers, die er leuk uitzien. Maar ik hoef daarom niet in jeans met sweater op stap. Dat kan ook perfect met een leuke rok, een jurk. Een tip voor wanneer je met de baby op stap bent, draag prints, als er vlekken van komen, geen kat die het zal merken (lacht)."

Wie is jouw stijlicoon?

"Ik heb er een paar, ik ben al van kleins af grote fan van Frida Kahlo. Ze was een meesteres in kleur & accessoires en blijft de wereld inspireren met haar bijzondere verbeelding. Ik ben ook grote fan van de Scandinavische streetstyle darlings, al die vrouwen uit het Noorden hebben bijzonder veel stijl. Voor mij is de Deense Pernille Teisbaek een topper. En van Belgische bodem heb ik bijzonder veel bewondering voor Inge Onsea, de leading lady van Essentiel, de meest kleurrijkste onderneemster en persoonlijkheid van ons land wat mij betreft. Ze zei me ooit: 'beter slechte smaak dan geen stijl'. Geweldig toch?"

Tiany, The Good Life, tussen luiers & stiletto's van Tiany Kiriloff € 24,99 uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts

Borgerhoff & Lamberigts1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Clement Asselman

    Is dat stijlvol? Carnavalesk, Disney-achtig zal je bedoelen!