Style Secrets: Mia is creative director van Samsøe & Samsøe

Samsøe & Samsøe
Elke week deelt een stijlvolle vrouw haar geheimen voor een perfecte outfit met ons. Deze week Mia Kappelgaard, de creative director van Deens fashion brand Samsøe & Samsøe.

Hoe omschrijf je jouw stijl?

"Ik hou van de Scandi-way of dressing: je wil er goed uitzien, maar je moet kunnen leven in de kleren. Het moet allemaal gemakkelijk zitten."

Waar haal je inspiratie voor je outfits en collectie?

"Voor dit najaar heb ik veel gekeken naar de foto's van Wolgang Tillmans, een Duitse fotograaf. Vooral zijn snapshots van clubbende mensen. En ik plan regelmatig citytrips naar New York om de street style te gaan bewonderen. En check Milk Magazine, zo stijlvol!"

Wat draag je voor een meeting met je bazen?

"Dan ga ik niet voor klassieke mantelpakjes of zo, maar ik toom mijn eigen stijl wel een ietsje in. Té fashion vinden ze maar gek. Een klassieke shirt dress is altijd goed. En ik draag altijd hakken, gewoon omdat ik dan groter ben."

Samsøe & Samsøe

Wat zijn de stijltips die je altijd volgt?

"Draag niet altijd zwart op zwart, maar zorg voor een contrast. Gebruik je hele kleerkast, zo vergeet je geen mooie stuks achterin, zorg dat je je altijd comfortabel voelt in wat je draagt en neem het vooral niet te serieus. Durf te spelen met je outfits."

Hoe blijft je stijl origineel als je trends volgt?

"Koop nooit de hele outfit. Combineer nieuwe stuks met wat je al in je kast hebt hangen. Zo maak je je de trend eigen."

Hoe belangrijk zijn accessoires?

"Ik hou van een cleane look, maar schoenen of handtassen kunnen een outfit maken. Ik probeer niet té damesachtig te combineren: dus sneakers onder een jurk en hakken onder een stoere broek. Ga nooit overdressen, daar heb je altijd later spijt van."

Wintercollectie 2017
Samsøe & Samsøe Wintercollectie 20171 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • pridolli in sumava

    Scany way of dressing, hoe vertaalt men dat in ´t Vloms :-) ? Overdressen ... wat ne zever dat ze tegenxoorfig "cool" maken ...