Staat kort haar je goed? Test het met deze kapperstruc

De geslaagde korte coupe van Katie Holmes
photonews De geslaagde korte coupe van Katie Holmes
De korte bob is erg hip tegenwoordig, maar het blijft een wilde gok om je haren zomaar tot net onder je oren te laten knippen. Staat zo'n korte coupe je wel? Die onzekerheid is nu voorbij, met dank aan de "5,5 cm regel" van John Frieda, een professionele celebrity haarstylist. Het enige wat je nodig hebt is een potlood en een meetlat.

De 5,5 cm regel moet bepalen of je al dan niet wegkomt met een korte coupe, en is uitgedacht door de ervaren celebrity haarstylist John Frieda. Hij is ook het brein achter de gelijknamige kappersketen en haarproducten, en bedacht deze wiskundige formule: "De juiste haarlengte heeft alles te maken met de juiste hoeken. Ik heb verschillende gezichten bestudeerd, en ontdekte dat de hoek van het kaakbeen bepaalt of je beter met lang of kort haar staat," aldus Frieda.

Zo test je het zelf
Past een korte coupe bij jouw gezichtsvorm? Dat ontdek je zo. Neem een meetlat en een potlood. Leg het potlood horizontaal onder je kin. Plaats vervolgens de meetlat verticaal onder je oor. Meet nu het stukje tussen de potloodpunt en de meetlat, zoals je kan zien op de afbeelding onderaan. Meet dat stukje minder dan 5,5 cm, dan past kort haar à la Katie Holmes prima bij jouw gezicht. Meet het stukje meer dan 5,5 cm, dan hou je het beter op langere lokken zoals Jessica Alba.

Let op: de afbeelding onderaan hanteert inches als maateenheid. Laat je dus niet misleiden door de 2,25 inch op deze tekening, die gelijk is aan 5,5 cm. Een handig trucje dat je snel even kan toepassen voor je naar de kapper gaat.

Scarlett Johansson heeft een goede gezichtsvorm voor kort haar.
photonews Scarlett Johansson heeft een goede gezichtsvorm voor kort haar.
Jessica Alba staat beter met langere lokken
photonews Jessica Alba staat beter met langere lokken
Daily MailReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.