SOS zonnecrème: hoe draag je het in combinatie met make-up?

thinkstock
Het is zeer belangrijk om op hete dagen zoals vandaag je huid tegen de zon te beschermen. Vaak wordt er gezegd dat make-up en zonnecrème niet hand in hand gaan, maar dat kan wel! Wij leggen je uit hoe je dat best aanpakt.

Zonnecrème

Begin bij het begin. Je kan best meteen wanneer je uit bed komt een laagje zonnecrème aanbrengen. Smeer zeker de plaatsen in die we wel eens durven vergeten, zoals je nek en oren.

Ben je helemaal sun proof? Dan kan je nu wat foundation aanbrengen op de plekken waar je het nodig hebt. Is een extra kleurtje op je wangen aan de orde? Dan kies je best voor een cream blush of een bronzer.


Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert Gezichtscrème - SPF 30 - Zonnebrand 14,99 euro
Garnier Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert Gezichtscrème - SPF 30 - Zonnebrand 14,99 euro

Combinatie

Mensen met een gevoelige huid doen er vaak goed aan om niet te veel producten boven elkaar te smeren.

Maak het jezelf dus gemakkelijk en kies voor een combinatie van de twee: een dagcrème met SPF. Dames met een porseleinen huid grijpen best naar een gekleurde dagcrème met SPF.  


Estée Lauder Daywear Advanced Multi-Protection UV Defense SPF 50 Gezichtscrème 30 ml 39,99 euro
Estée Lauder Estée Lauder Daywear Advanced Multi-Protection UV Defense SPF 50 Gezichtscrème 30 ml 39,99 euro

Poeder

Als je bang bent dat een nieuwe laag zonnecrème je make-up zou verpesten, dan bestaat er ook nog een zonnepoeder. Je kan het aanbrengen als vervanging voor je dagelijkse poeder door het meteen na je foundation aan te brengen. Daarna kan je doorheen de dag af en toe een extra laagje opdoen. 

Let wel op, één laagje biedt geen voldoende bescherming. Met twee laagjes poeder zit je goed, breng het aan in ronddraaiende bewegingen en vergeet de delicate huid onder de ogen niet.

Bioderma photoderm max compact ip50+ clair 10g 23,12 euro bij Pharmasimple
Bioderma Bioderma photoderm max compact ip50+ clair 10g 23,12 euro bij Pharmasimple

Settingspray

Een settingspray is zo'n wondermiddel dat je na een volledige opmaakbeurt op je gezicht spuit. De spray zorgt ervoor dat je wanneer je in de avond terug thuis komt, je er nog quasi hetzelfde uitziet als wanneer je de deur uitliep in de ochtend. 

Dit godsgeschenk komt tegenwoordig ook met een SPF in. Je kan deze aanbrengen voor, tijdens en na het aanbrengen van make-up. 

Opgepast: slechts eenmaal zonnecrème of een product met SPF aanbrengen is niet voldoende om de huid een hele dag te beschermen. Breng om de twee uur een nieuwe laag aan voor een optimale bescherming. 

Vichy Capital Soleil SPF50 Onzichtbare Hydraterende Mist Spray 200ml 22,75 euro
Vichy Vichy Capital Soleil SPF50 Onzichtbare Hydraterende Mist Spray 200ml 22,75 euro