SOS wintervel: 10x olie om droge plekjes en irritaties te bestrijden

Unsplash
Pijnlijke handen, een trekkerige huid, gebarsten lippen: de winterwind die op komst is belooft niet veel goeds voor onze huid. Ons redmiddel bij uitstek? Olie!

Olie en de huid, het lijkt op het eerste gezicht misschien een recept voor mislukking (of op z'n minst: puistjes). In sommige gevallen is dat helaas ook het geval. Minerale olie staat er bijvoorbeeld om bekend de porieën te verstoppen en zo puistjes en zwarte puntjes te veroorzaken. De juiste olie trekt echter snel in, verlicht irritaties en droge plekjes en laat de huid gehydrateerd maar niet vettig achter. Ideaal voor dat droge wintervelletje dus.

Partner in crème
Tegenwoordig zijn er heel wat verzorgende olies op de markt om je huid alle verzorging te geven die ze nodig heeft. Een paar druppels op de vingertoppen, even inmasseren voor het slapengaan en je staat op met een heerlijk zacht velletje. Nog een beetje huiverig om pure olie op je gezicht te gebruiken? Er zijn tegenwoordig ook tal van verzorgende crèmes en serums op basis van olie. Minder vettig, maar even efficiënt. Of meng gewoon twee druppels olie in je gebruikelijke gezichtscrème voor net dat tikje extra verzorging.

NINA

1. Kruidvat Originals Almond Huidolie, € 1,99 bij Kruidvat
2. Clinique Turnaround Revitalizing Treatment Oil, € 45 bij de parfumerie of op clinique.be
3. Decléor Aromessence Magnolia Youthful night balm with essential oils, € 48 bij de Decléor-verkooppunten
4. Biotherm Blue Therapy Serum-in-Oil, € 73,90 bij de parfumerie
5. Rainpharma Advanced Precleanser, € 31,95 bij RainPharma

Oliebom
Pijnlijke benen na het scheren, een trekkerige huid na die iets te warme douche ... Ook ons lichaam heeft wat te verduren. Een verzorgende olie na het douchen legt een hydraterende film over het lichaam, waardoor je huid weer tegen een stootje kan. Van een beschermende olie voor je haren over een verzorgende lichaamsolie tot een paar druppeltjes in je badwater: alles kan.

NINA

1. Kruidvat Spa Secrets Magic of Brazil Body Oil-in-Cream, € 4,99 bij Kruidvat
2. Nivea Q10 Plus Verstevigende Body Oil, € 8,39 bij Nivea
3. Dove Nourishing Care Shower Oil, € 5,99 bij de drogisterij
4. Weleda Arnica Massageolie, € 11,99 bij Weleda
5. Shu Uemura Essence Absolue Nourishing Protective Oil, € 55 bij de Shu Uemura-verkooppunten