SOS wallen: zo werk je ze weg zonder make-up

thinkstock
Aan onze bleke wintergezichtjes is lang niet meer te zien dat we deze zomer in Zuid-Frankrijk zaten, en die donkere kringen van een kort nachtje doen onze looks ook niet bepaald goed. Geen zin om je gezicht dicht te plamuren met vijf lagen foundation en concealer? Deze tips helpen tegen donkere kringen, zonder dat daar make-up bij komt kijken.

Niet alleen een te kort nachtje kan de oorzaak zijn van ontsierende donkere kringen onder je ogen. Sommigen hebben er meer aanleg voor dan anderen, en verder kunnen ook alcohol, sigaretten, te weinig drinken, bewerkte voeding of te veel zout de oorzaak zijn van wallen onder je ogen. Ook een verkoudheid of allergie zorgt voor opgezwollen ogen, of wie een te plat hoofdkussen heeft kan zo ook overtollige vochtophoping krijgen. Hoe je ze krijgt is één ding, maar hoe kom je er van af? Met één van deze tips bijvoorbeeld.

Weet wat je eet

Dat voeding een grote invloed heeft op je huid, is al eerder aangetoond. Dat geldt zeker voor dat tere velletje net onder je ogen. Vaak last van wallen? Probeer dan eens te minderen met zout en cafeïne en zet in plaats daarvan veel verse, gezonde voeding op tafel. Fan van onder meer zoete aardappel, banaan en asperges? Een goede keuze, want de potassium in die groenten en fruit kunnen opgezwollen ogen verminderen.

Hydrateren

Genoeg water drinken is een must voor een gezonde huid, en donkere kringen kunnen ook een symptoom van dehydratatie zijn. Drink voldoende en voeg voor de afwisseling eens een schijfje citroen, appelsien of komkommer aan je water toe. Niet alleen aangenaam voor de smaak, de vitamine C in de vruchten komt je huid ten goede.

Eerste hulp bij wallen

Is het kwaad geschied en sta je 's ochtends met opgezwollen ogen voor de spiegel? Leg twee theelepeltjes een paar minuten in de diepvries en leg ze daarna op de huid onder je ogen om te ontzwellen. Ook twee gekoelde plakjes komkommer of afgekoelde zakjes kamillethee laten intrekken kan wonderen doen.

Gezichtsmassage

Heb je eerder opgezwollen ogen dan donkere kringen? Dan kan je heel voorzichtig zelf proberen om het vocht onder je ogen wat te herverdelen, waardoor die minder 'pafferig' lijken te staan. Gebruik daarvoor je ringvinger en masseer heel voorzichtig langs je oogcontour van de binnenste naar de buitenste ooghoek. Zo wordt het vocht 'herverdeeld', met een wakkerdere blik tot gevolg. Opgelet, de huid onder je ogen is heel gevoelig, dus doe dit voorzichtig.