SOS beauty: wat te doen met te lange en blonde wimpers?

Thinkstock
Elke vrouw weet dat mascara helpt om wimpers langer te maken, waardoor je ogen meer uitstraling krijgen. Maar wat als je wimpers té lang zijn, kan je die knippen? Of wat als je blonde wimpers hebt, kan je die opmaken met de gewone zwarte mascara? Wij helpen je uit de nood.

1. Kan je te lange wimpers knippen?
Het lijkt bizar om te zeggen dat je wimpers té lang zijn, maar sommige vrouwen hebben er effectief last van.Eén van hen is Claire Danes, die vorig jaar bekende dat haar beautyspecialist haar wimpers knipt. Bij de actrice is dat het gevolg van de Latisse-crème die ze gebruikt. Dat (niet ongevaarlijke) product zorgt er namelijk voor dat je wimpers langer, voller en donkerder worden. Bij andere vrouwen is het echter een 'natuurlijk probleem'.

"Als je wimpers de binnenkant van je zonnebril raken, dan zijn ze te lang", zegt visagist Troy Surratt. "Idealiter moeten je wimpers perfect tussen je wimperlijn en wenkbrauw eindigen. Als ze langer zijn, dan is het overdreven."

Erg is dat natuurlijk niet, maar sommige vrouwen (en mannen!) storen er zich mateloos aan. Bovendien kunnen ze ook samenklitten bij het knipperen en het zicht verstoren. Wie dat ondervindt, kan zijn wimpers knippen.

Dat doe je zo:
1. Kies een goed verlichte plaats waar je kan neerzitten.
2. Zet de spiegel op een vlak oppervlak, lichtjes naar boven gekanteld. Hou hem niet zelf vast.
3. Hou je hoofd ongeveer 15 centimeter van de spiegel en bepaal hoe kort je de wimpers wil. Onthou dat te korte wimpers onnatuurlijk zijn.
4. Knip je wimpers met een nagelschaartje, terwijl je je ogen openhoudt. Begin bij de kant van je neus. Het is beter om niet te veel in één keer af te knippen, doe het liever gradueel.
5. Bekijk je wimpers uit alle hoeken om zeker te zijn dat ze overal even lang zijn. Knip bij waar nodig.

2. Welke mascara kan je gebruiken voor blonde wimpers?
Een ander wimperprobleem doet zich voor bij vrouwen met een blonde haarkleur. Zij hebben het moeilijk met het kiezen van de juiste mascara (zwart is te hard), maar ook met het aanbrengen ervan (elk foutje is te zien, waardoor het er rommelig uitziet).

Dit is de oplossing:

1. Kies de juiste mascara.
Een mascaraborstel met korte haartjes is de beste keuze voor vrouwen met blonde wimpers. Als je daarbij de keuze hebt tussen dik en dun, moet je altijd kiezen voor het dunne, lichte merk. Klodders mascara zijn namelijk veel beter zichtbaar bij lichte dan bij donkere wimpers.

2. Ga voor bruin in plaats van zwart
Bruin is beter om twee redenen. In de eerste plaats zijn foutjes beter te zien bij zwarte mascara, dus wie het niet gewend is kan beter voor bruin kiezen.

Een tweede reden is dat zwart veel te hard is voor jouw huid. Wie lichte wimpers heeft, is meestal ook gezegend met een lichte haar- en huidskleur. Daar past bruin veel beter bij, net als bij je wenkbrauwen.

Daarnaast bestaan er ook kleurloze mascara's, die je een natuurlijke, klassieke look bezorgen. Die verlengen je wimpers én benadrukken je natuurlijke kleur.

3. Breng mascara aan van wortel tot punt
Aangezien alles te zien is op blonde wimpers, is het belangrijk om de mascara op de volledige haartjes aan te brengen.

Zorg ervoor dat je helemaal in de wortel van de wimper begint en beweeg het borsteltje zacht naar links en rechts. Op die manier krijgt elke wimper een laagje kleur. Beweeg het borsteltje naar voren over de hele lengte van je wimpers. Breng de mascara eventueel nog eens aan, tot elke wimper volledig bedekt is. Succes!