Sorry, bankrekening: je kan nu 80 nieuwe, kleine modemerken shoppen op Asos

Asos voegde tachtig nieuwe merken toe aan de Asos Marketplace.
Screenshot asos.com Asos voegde tachtig nieuwe merken toe aan de Asos Marketplace.
Door de lockdown zijn we ons er des te meer van bewust hoe belangrijk het is om kleinere ondernemers te steunen. En dat heeft ook Asos helemaal gesnapt: de grote onlinewinkel heeft tachtig nieuwe, onafhankelijke modemerken toegevoegd aan Asos Marketplace. 

In deze tijden is het nog niet vanzelfsprekend om bij kleinere shops te gaan winkelen. Terwijl het net wel gigantisch belangrijk is dat we die dappere zelfstandigen steunen in coronatijden. Daarom is het zo’n fijn nieuws dat Asos het nu makkelijker maakt om bij die kleine modemerken te shoppen. De tachtig nieuwe namen die nu op de Asos Marketplace staan, zijn onafhankelijke of vintage verkopers. Zo biedt Asos een fijn tegengewicht voor de grote ‘fast fashion’-merken op de webshop.

Vintage vondsten

Met die verkopers erbij, staan op Asos Marketplace nu zo’n 800 kleinere modemerken. De subwebsite is de place to shop als je op zoek bent naar unieke (vintage) items of stukken van jonge ontwerpers of indiemerken. En ook mooi: Asos laat die ontwerpers en merken momenteel geen maandelijkse kost betalen om op hun Marketplace te verkopen.

Een van de bekendste nieuwkomers? Het Britse Truman Markets, een wereldberoemde markt van kleine en vintage modemerken op de Londense Brick Lane. Zo’n twintig verkopers die normaal op die markt hun items verkopen, doen dat nu via Asos Marketplace. We spotten onder andere vintage Levi’s, unieke juwelen, tweedehands designeritems en tientallen hemdjes met originele prints in de selectie. Hebben! 

Op Asos Marketplace shop je kleinere en onafhankelijke modemerken.
rv Op Asos Marketplace shop je kleinere en onafhankelijke modemerken.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.