Sigourney Weavers flater verklaard: ze droeg haar jurk omgekeerd

photo_news
Op de SAG Awards van afgelopen zondag kwam Sigourney Weaver in elk lijstje met modeflaters terecht. Haar jurk van Lanvin was veel te hoog aangesloten, was vormeloos én veel te strak op haar boezem. Nu weten we ook hoe dat kwam: de 63-jarige actrice had haar jurk wellicht omgekeerd aangetrokken.

"De voorkant van de jurk (als die juist gedragen wordt, bedoelen we) heeft een diepe cross-over V-hals, met een taillleriempje als versiering en een asymmetrische zoom. De achterkant heeft een vlakke, hoge neklijn met geen details", staat te lezen op Styleite. "Het lijkt wel alsof Weaver het bovenste deel van de jurk omgekeerd aan had op de rode loper, maar dat ze de onderste helft wel juist droeg."

Omgekeerd?
Volgens de modewebsite is het goed mogelijk dat de designer van Lanvin, Alber Elbaz, de jurk aanpaste voor de 63-jarige actrice, zodat ze het ontwerp op een andere manier kon dragen. Toch is dat waarschijnlijk niet het geval, aangezien ondertussen ook een andere versie van de jurk opdook.

Het gaat om een rode uitvoering van Sigourneys ontwerp, mét de hoge voorkant. Het enige verschil is dat deze jurk ook een hooggesloten achterkant heeft, terwijl Sigourneys exemplaar achteraan uitgesneden was. Waarschijnlijk droeg zij dus toch het originele exemplaar, maar dan omgekeerd.

getty
De juiste voorkant.
Farfetch.com De juiste voorkant.

Hoe dan ook kwam Sigourney met haar jurk overal terecht in het lijstje van 'slechtst geklede' actrices. "Een mooi uitgesneden vuilniszak", klonkt het bij The Gloss. "Misschien vond ze de decolleté te diep, dus koos ze in de plaats daarvan voor een sexy achterkant", opperden de mode-experten van Red Carpet Fashion Awards.

Voorgangers
Het is alleszins niet de eerste keer dat een actrice op de rode loper een outfit verkeerd aantrok. Celine Dion deed net hetzelfde op de Oscars van 1999, waar ze een wit kostuum omgekeerd droeg.

Meer dan tien jaar later deed Amanda Seyfried hetzelfde met een nauwaansluitende jurk van Bodyamr op een première in Los Angeles. Het gevolg was dat de rits van de achterkant net onder haar navel stopte.

In 2009 verscheen Angelina Jolie op de SAG Awards in een blauwe jurk van Max Azria, die ze ook omgekeerd droeg. Haar styliste Jen Rade zei toen dat het expres was, om iets meer te maken van de jurk.

De juiste achterkant.
Farfetch.com De juiste achterkant.