Saint Laurent opnieuw onder vuur door extreem magere modellen

Een model op de catwalk bij Saint Laurent.
Photo News Een model op de catwalk bij Saint Laurent.
Modehuis Saint Laurent werd in het verleden al verschillende keren aangesproken omdat ze (te) magere modellen gebruikt hadden in hun campagnes en catwalkshows, maar het Franse merk heeft de boodschap blijkbaar nog altijd niet begrepen. Dat bewijzen de beelden van de meest recente herfst- en wintershow voor 2019-2020 in Parijs alleszins.

Toen de Italiaans-Belgische ontwerper Anthony Vaccarello deze week zijn nieuwste collectie voor Saint Laurent (het voormalige Yves Saint Laurent, nvdr.) voorstelde in de Franse hoofdstad, kreeg hij relatief goede recensies op de kledingstukken. “Vooral het sterke vakmanschap viel op met een focus op de schouders,” schreef Vogue.com erover.

Maar meteen kwam er ook kritiek op de keuze van de modellen die wederom stuk voor stuk graatmager waren. En door de uitvergrote schouders en de oversized jassen, werd hun figuur alleen nog maar meer in de verf gezet. Kering, het bedrijf achter onder andere Saint Laurent en Gucci, ondertekende in 2017 echter nog een overeenkomst waarin ze beloofden geen te magere modellen meer te gebruiken. Maar dat voornemen hebben ze duidelijk al laten varen.

“Ik heb nog nooit zoveel knobbelige knieën, uitstekende sleutelbeenderen en ingevallen oogkassen bij elkaar gezien sinds de zogenaamde ‘heroin chic’-trend in de jaren 90,” vat columniste Sarah Vine het samen in een artikel op de Daily Mail. “Erg verontrustend”. 

WireImage
Getty Images
Getty Images
Gamma-Rapho via Getty Images
Gamma-Rapho via Getty Images
Gamma-Rapho via Getty Images
Gamma-Rapho via Getty Images
Gamma-Rapho via Getty Images
Gamma-Rapho via Getty Images14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Stef Luyten

  Ze zien er goed uit... ze zullen zelf wel hun keuzes bepalen...

 • Guido Leysen

  Dit zijn inderdaad wandelende geraamtes in plaats van vrouwen.

 • Francis Schauvaerts

  Mooi .........

 • van loo kris

  Ik houd van slank. Maar deze dames missen toch echt wel 10-15 kilo.

 • Andy De Schieter

  Niks extreem. Ze zien er prachtig uit.