Ga naar de mobiele website
^ Top

Reclamespot Rimmel met Cara Delevingne verbannen

Instagram @rimmellondonuk
Van de Britse reclamewaakhond mag cosmetica merk Rimmel hun nieuwe reclamespot met Cara Delevingne in de hoofdrol niet langer tonen. De mascara waarvoor reclame wordt gemaakt, blijkt niet te doen wat ervan verwacht wordt.

In de spot zien we Cara Delevingne door Londen lopen als een vrouwelijke James Bond. Het model maakt in de spot reclame voor de nieuwste mascara van het Britse merk, die belooft je wimpers langer en voller te maken. Alleen wordt die belofte dus niet waargemaakt. Er kwamen verschillende klachten binnen bij de Britse reclamewaakhond, Advertising Standards Authority.

Die klacht blijkt dan ook nog eens te kloppen. Coty, het moederbedrijf van Rimmel liet weten dat er tijdens de opnames bij Cara ook valse wimpers werden aangebracht. Ook was het cosmetica merk niet bang van wat Photoshop. Na het draaien van de clip werden enkele wimpers hertekend zodat ze nog meer zouden opvallen.

Toch blijft Rimmel de nieuwe mascara verdedigen. Zij zijn er nog steeds van overtuigd dat ook jij met een laagje mascara dezelfde wimpers kan krijgen als Cara. Daar denkt de Britse waakhond toch anders over: 'De reclame belooft langere en vollere wimpers, maar het gebruik van valse wimpers en Photoshop tonen een resultaat dat nooit behaald kan worden door enkel het product te gebruiken.'

Niet de eerste
Dit is niet de eerste keer dat een cosmetica merk een fout begaat bij het publiceren van een reclamespot. In 2010 werd ook een spot van Dior met Natalie Portman verbannen om exact dezelfde reden. De mooiste vrouw van de wereld, Julia Roberts maakte een gelijkaardige situatie mee, wanneer ze reclame maakte voor een foundation van L'oreal.

Get ready to shake up your make-up game with our NEW #VolumeShake Mascara Clump-free volume from first to last use #LiveTheLondonLook #VolumeShake #LiveTheLondonLook

1,879 Likes, 18 Comments - Rimmel London UK (@rimmellondonuk) on Instagram: "Get ready to shake up your make-up game with our NEW #VolumeShake Mascara Clump-free volume from..."

Meer over2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Berlinda Lenssens

    Welke reclame is wel écht? ???

  • venus delta

    Dat is toch met alle mascarareclames?

Meld een bug