Raf Simons brengt ode aan New York én statement tegen Trump op Fashion Week

Instagram @zhang_sylvia
De catwalkshow van de Belgische ontwerper Raf Simons op New York Fashion Week was een regelrechte lofzang aan het adres van de stad New York. De ontwerper verhuisde daar niet zo lang geleden naartoe voor zijn nieuwe job als creatief directeur bij Calvin Klein. Punkelementen in de collectie waren dan weer een reactie op de overwinning van Trump.

Nu Raf Simons werkt voor het oer-Amerikaanse label Calvin Klein en ook in New York woont, is het geen complete verrassing dat zijn voornaamste inspiratiebron de Big Apple was. Overal op de kleren drukte de Limburger slogans als 'I heart NY', vaak op een stukje duct tape dat als een tailleriem rond de kleren gebonden zat.

De oversized en cropped truien maakte Simons in samenwerking met Woolmark Company. Vaak voorzag hij ook deze van speelse opdrukken als 'I love you'. De prints op de T-shirts daaronder waren dan weer minder positief over de Verenigde Staten. Zo staat op één exemplaar bijvoorbeeld 'any way out of this' te lezen, als steek naar de kersverse president. En ook het punkaspect van de collectie was een reactie op Trump.

AP
AP
AP
AP
AP
AP
AP
AFP
AP