Primark opent dit jaar officieel een winkel op de Meir in Antwerpen

ANP
Er zijn al lang geruchten over een eerste Primark winkel in Antwerpen, maar nu is het echt officieel: de Ierse lowbudgetwinkel opent in de lente van 2018 een filiaal op de Meir. Een goed begin van het nieuwe jaar voor de vele fans van de keten.

De 12.636 fans van de Facebookpagina ‘Wij willen een Primark winkel in Antwerpen’ kunnen eindelijk opgelucht adem halen, nu de Ierse keten zelf bevestigd heeft een filiaal te openen op de Meir in Antwerpen. “Hallo Antwerpen! Jullie nieuwe Primark-winkel opent in de lente van 2018”, staat sinds kort te lezen op een paneel van het winkelpand op de Meir 24-28.

De winkelketen is al een tijdje bezig met het veroveren van ons land. Naast de winkel in Luik die de eerste was in België, zijn er nu ook filialen van Primark in onder andere Gent, Hasselt, Brussel en Charleroi. De keten vroeg een paar maanden geleden al een vergunning aan om een winkel te mogen openen in Antwerpen, die hebben ze nu ook gekregen.

Tegenstanders

Hoewel Primark heel wat fans telt, zijn er ook genoeg tegenstanders. Vorig jaar startte Martyna Majchrzak nog een petitie op tegen (de toen vermoedelijke) komst van de keten naar Antwerpen. In sneltempo werd die duizenden keren ondertekend. “Hun lage prijzen zorgen voor druk voor de hele sector met extreem lage lonen als gevolg. Ook de productie van hun eigen producten is een massaproductie waarbij mensen werken onder de minimumloon. Niemand vroeg erom, daarom start ik een petitie tegen de nieuwe vestiging in Antwerpen,” schreef de 22-jarige studente toen.
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris delanghe

  Uitbuiting van de grondstoffen van de aarde, uitbuiting van mensen in sweatshops en ondersteund dankzij het egoisme van de kopers. Wegwerp voor duurzaamheid en kwaliteit. De wereld op zijn kop. Tijd dat de overheid en de EU daar tegenopkomt en dergelijke produkten zwaar belast. Duurzaamheid gaat verder dan alleen energie. De mens is het soort wat heel binnenkort nietsbegrijpend voor zijn eigen ondergang zal staan applaudiseren.

 • Patrick Proost

  De massa houd de lage lonen in stand door massaal te gaan kopen bij deze oplichters !!

 • Hanne De Moor

  De mensen die tegen Primark zijn maken waarschijnlijk zelf hun kleren van hun eigen grondstoffen. Over iedere kledingketen/winkel is wel iets negatiefs te zeggen, zelfs over de dure merken!

 • Danny Duyvejonck

  Alléé, de sweatshops in Bangladesh zullen nog een tandje mogen bijsteken om de koopzieke lui van alhier te bevredigen ...

 • Louis Meeus

  Het niveau gaat er enorm op vooruit op de Meir.