Prada blundert (of doet geniale zet?): 1 jurk in 6 tijdschriften

Vogue, Harper's Bazaar
Het is bijna september,  en dat wil zeggen dat de zogenaamde 'september issues' in de rekken liggen. Opvallend: eenzelfde Prada-jurk siert de covers van verschillende tijdschriften.

Eenzelfde jurk die verschillende covers siert, het is ongezien en eigenlijk ook ongehoord. Een modehuis leent doorgaans immers een jurk maar één maal uit voor een covershoot. Dit jaar liep er echter iets mis, omdat de verantwoordelijke voor de kledinguitleen bij Prada een andere job had gevonden. Het gevolg: gebrekkige communicatie, dezelfde jurk op verschillende covers en een hele hoop razende moderedacteuren.

De jurk in kwestie, een gebloemd gevalletje met diep decolleté en spaghettibandjes, is te zien op de cover van het septembernummer van de Japanse Vogue en de Britse Harpar's Bazaar. W. Magazine plukte in allerijl de foto met de jurk weer van de cover, en voorkwam daarmee een kleine moderamp. Verder valt het kleedje ook nog te bewonderen in Marie Claire en InStyle én was een soortelijk model van Prada ook te zien op de cover van het augustusnummer van de Britse Elle.

Een gelijkaardige jurk van Prada stond ook al op de cover van Elle UK in augustus.
Elle Een gelijkaardige jurk van Prada stond ook al op de cover van Elle UK in augustus.
W Magazine ging op het allerlaaste moment nog voor een andere foto op de cover.
W Magazine W Magazine ging op het allerlaaste moment nog voor een andere foto op de cover.