Ga naar de mobiele website
^ Top

Posh-effect: vrouwen gooien stiekem lelijke kleren van man weg

epa
We hebben er waarschijnlijk allemaal eentje: een afgrijselijk kledingstuk van onze partner waarvan we hopen dat het snel kapot of verdwenen zal zijn. Bijna een kwart van de vrouwen houdt het echter niet bij hopen en doet stiekem wel eens een kledingstuk van haar man verdwijnen. Op die manier hopen ze hem stijlvoller te maken, net zoals Victoria Beckham de looks van haar David veranderde.

We willen vooral komaf maken met sokken in sandalen, strakke zwembroeken, skinny en afgewassen jeansbroeken en te hoog getailleerde broeken. Aangezien mannen daar nog steeds een grote fan van zijn, vindt maar liefst 72 procent van de vrouwen dat de outfits van haar partner 'vatbaar zijn voor verbetering'.

Andere vrouwen laten het dan weer niet zover komen. Zo behoudt 40 procent de volledige controle over de kledingkeuzes van haar man, door altijd zelf zijn kleren te gaan kopen. Dat blijkt uit een onderzoek bij 2.300 Britse vrouwen, uitgevoerd door Chapar, een stijlclub voor mannen.

Van een jonge, sportief geklede voetballer met lang haar...
Getty Van een jonge, sportief geklede voetballer met lang haar...

Oprichter Sam Middleton: "Het lijkt erop dat vrouwen de laatste tien jaar wanhopig proberen om mannen op stijlgebied mee te sleuren in de 21ste eeuw. Dat zien we ook bij onze leden, met ongeveer 60 procent die aangemoedigd werd door hun vrouw om hun stijl te verbeteren."

Het 'Victoria-effect', zo wordt deze trend tegenwoordig genoemd. Experts denken namelijk dat veel vrouwen een voorbeeld nemen aan Victoria Beckham, die manlief David herstijlde van een jonge voetballer tot een stijlicoon voor zijn generatie. Al zijn de meeste vrouwen wellicht al blij als hun man een mooie jeans, leuk hemd en een kostuumvest aantrekt.

... tot een echt stijlicoon
Getty ... tot een echt stijlicoon
Meer over


Meld een bug