Populaire Chanel handtassen worden nog duurder

Chanel 2.55 tas.
getty Chanel 2.55 tas.
Er zijn zo’n tassen die je niet meer gewoon als ‘accessoire’ beschouwt. De Boy Chanel, Timeless Classic en 2.55 zijn daar goede voorbeelden van. De pareltjes van het Franse modehuis Chanel zijn eerder een investering dan gewoon een stuk voor in je kast. Fashionistas weten dan ook dat ze voor zo'n stuk enkele duizenden euro’s moeten neertellen en dat zal alleen nog maar meer worden want Chanel gaat een prijsverhoging doorvoeren.

Wil je een tas kopen van 4.200 euro? Dan betaal je daar binnenkort 4.452 euro voor. Chanel heeft besloten de prijs van de drie tassen te doen stijgen met een extra zes procent. De reden daarvoor? De populariteit van het merk in Azië. 

Maar niet alleen Chanel doet het erg goed. Luxemerken zitten in de lift in Azië en daarop reageert Chanel nu. Ze willen de prijzen van hun tassen overal ter wereld gelijk houden, vroeger betaalde je voor een tas meer in Azië, waardoor toeristen uit het werelddeel massaal kwamen handtassen shoppen bij ons of in Amerika. 

De verhoging gaat vanaf 1 november in. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Jef Pauwels

    en de echte kostprijs ligt nog altijd ergens in de buurt van €300-500

  • Henri Hendrickx

    Zolang de mensen zo zot zijn om steeds meer te willen betalen voor een beetje leder, zolang zal de stijging blijven duren

  • Luc Snykers

    Grappig om zien hoe rijke mensen hun centen laten afpakken om een merknaam !!!!!